Sadržaj

Skijanje

Planine su izvor inspiracije, koje svojom magičnom snagom privlače skijaše i sve ostale ljubitelje zimskih sportova.

Lijepe su u svim godišnjim dobima i pri svakom svjetlu, ali vjerojatno su najljepše zimi kada su prekrivene bijelim prekrivačem. A upravo ta bjelina ima magičnu moć koja inspirira skijaše, snowboardere i sve druge entuzijaste, koji ni u zimskim mjesecima ne mogu odoljeti planinskom iskušenju. Planine su zajednički nazivnik za ljubitelje raznih oblika zimskih sportova.

Naravno, planine također predstavljaju brojne izazove u pogledu skijanja. Padine su različite, struktura snijega je također različita, a tereni nisu uvijek savršeno uređeni. Upravo za suočavanje s tim različitim uvjetima morate biti opremljeni dobrom skijaškom opremom.

U posljednje vrijeme proizvođači nude proizvode za gotovo sve vrste skijanja, što znači da svaki ljubitelj skijanja može pronaći proizvod koji najbolje odgovara njegovom znanju i stilu skijanja. Naravno, sve trendove pratimo i u INTERSPORTU. Izbor je bogat i osim slovenske mudrosti nudimo i austrijsku, talijansku, francusku, njemačku…

Koji su najbolji skijaški brendovi ove godine u ponudi? U posljednje vrijeme proizvođači nude proizvode za gotovo sve vrste skijanja, što znači da svaki ljubitelj skijanja može pronaći proizvod koji najbolje odgovara njegovom znanju i stilu skijanja. Želimo Vam samo jedno – neka brojač koji broji vaše zimske dane provedene u zimskim sportovima stane na što većem broju.

Elan

U svijetu skijanja važnu ulogu u inovacijama ima i slovenski Elan. Čiji su stručnjaci 1990-ih izmislili skije s produženim bočnim lukom, i lansirali najveću revoluciju u historiji skijanja. S obzirom na to da su svi ostali skijaški brendovi , po uzoru, počeli izrađivati svoje skije… možemo čak reći da svaka od današnjih skija bez obzira na brend, u sebi ima i nešto Elana. Elanovci su nedavno razveselili skijaše još jednom revolucionarnom inovacijom. Proizveli su skije Voyager, koje imaju reputaciju prvih sklopivih “all mountain” skija na svijetu.

Atomic

Atomic je brend koji miriše na Austriju, spoj planina i skijanja – savršenstvo. To je brend kome vjeruju ski asevi kao su Mikaela Shiffrin, Sofija Goggia, Alexander Aamodt Kilde, ali nije ništa manje zanimljiv rekreativcima koji žele skijati. Preko 60 godina iskustva, brend i dalje crpi inspiraciju u srcu austrijskih Alpa. U Atomicu su shvatili da je za savršeno skijaško iskustvo potrebna prava kombinacija skija i pancerica. I iznad svega, da je bitno da pancerica odgovara skijašu.

Salomon

Brend čiji su počeci bili u skromnoj radionici u Annecyu prije 75 godina započeo je François Salomon. Danas brend Salomon u svom asortimanu nudi širok izbor skijaške opreme, od skija i pancerica do zaštitne opreme i dodataka. Za sve rekreativce Salomon je ove zime dizajnirao posebno za Intersport S/RACE SL 10 skije. Dizajnirane na nivou natjecateljskih skija i odličan su izbor za one skijaše koji će znati izvući maksimum iz njih. U Salomonu razmišljaju i o sigurnosti skijaša, tako da ne smijemo zaboraviti ponudu kaciga i štitnika, jer su oni podjednako važan dio opreme svakog skijaša.

Fischer

Fischer ima skoro stogodišnju tradiciju proizvodnje skija i jedan je od najstarijih skijaški brendovi u ski industriji. Inovativni duh njegovog osnivača, Josepha Fischera, duboko je zapisan u genima brenda. Prve inovacije planirane su sa puno strasti i vizije u kućnoj radionici, a današnje su inovacije plod rada razvojnih odjela, testnih timova i menadžmenta kompanije. Možda najpoznatija inovacija posljednjih godina je definitivno rupa u špicama, koja nosi naziv HOLE TIP i zaštitni je znak natjecateljske serije skija RC4 . Skijaška oprema na nogama potpuna je tek u kombinaciji s pravim pancericama, zbog čega su u Fischeru kroz svoju dugu povijest “brusili” modele za različite vrste skijanja.

Head

Head se od svojih početaka orijentira na savršenstvo dizajna i izrade skija. Inženjerski pristup je praktično integriran u osnove brenda, kao što je i njen osnivač, Howard Head, aerodinamični inženjer.

Čak i sedamdeset godina kasnije, Head skije su i dalje tehnički savršene i po dizajnu, a svoj ugled opravdavaju i jakom konkurencijom natjecateljskih timova i mnogih rekreativaca koji na bijelim stazama jure uz najnovije modele iz Head radionice.

McKinley

Kolekcija skija brenda McKinley se fokusira prije svega na opremu za umjereno zahtjevnu rekreaciju i skijaše početnike, koji će uživati u brendu zbog njegovog dizajna, kvaliteta i povoljne cijene. Zanimljiva karakteristika skija brenda McKinley je svakako i činjenica da se većina modela proizvodi u Sloveniji. Pored skija, u ponudi brenda možete pronaći pancerice, skije, jakne, hlače, rukavice, kacige, naočale i druge dodatke, kako bi uživanje u skijanju bilo potpuno. Svi proizvodi McKinley su dostupni u Intersport prodavaonicama, kao njegovom ekskluzivnom distributeru.

Nordica

U Nordici je sve počelo s pancericama. Prvo za razonodu, a onda za skijanje, čime su ubrzo počeli krojiti svjetski vrh. Naime, Nordica je svoj put u skijaški vrh utrla upravo savršenim skijaškim pancericama koje se i danas smatraju pojmom kvalitete, tehnološke savršenosti i udobnosti. Skije su uslijedile nešto kasnije, a izradi se pristupilo s jednakom količinom entuzijazma i osjećaja koji na prvi pogled izražavaju i odražavaju talijanski smisao za dizajn s daškom sporta. Nordica ima prave skijaške pancerice za svaku skiju i stil.