Povrat robe i novca

Povratak na podršku

Sve što vas zanima o povratu robe i novca

Mogu li vratiti proizvode kupljene u internet trgovini?

Proizvode možete vratiti u roku od 14 dana od primitka narudžbe, bez potrebe za obrazloženjem. Proizvod ili proizvodi moraju biti vraćeni neoštećeni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži uz priložen račun ili drugi dokaz o obavljenoj kupovini.


Proizvodi se mogu vratiti ISKLJUČIVO u Webshop (ako su preuzeti na kućnoj adresi) ili u prodavnici u kojoj ste artikle kupili (ako ste artikle preuzeli u trgovini). Troškove slanja artikala snosi kupac.

  • Proizvodi se vraćaju ISKLJUČIVO u radnji u kojoj je izdat račun (u slučaju da je artikl naručen preko Webshopa, a preuzet u jednoj od poslovnica). Ako je artikl kupljen putem Webshopa i dostavljen na kućnu adresu onda se artikl može vratiti ISKLJUČIVO na adresu:INTERSPORT BH d.o.o.INTERSPORT WEB SHOPLožionička 16, 71 000 SarajevoNAPOMENA: Ako šaljete poštom, trošak slanja povrata je vaš. Za slanje preporučujemo našeg partnera Express One d.o.o. )

U slučaju povrata proizvoda molimo ispunite Izjavu o odustajanju, koju možete isprintati OVDJE.

Kupac može predati i vlastitu izjavu o raskidu iz koje izričito proizlazi da raskida ugovor, uz navođenje broja narudžbe.

Podrazumijeva se da je kupac pravovremeno vratio robu ako je poslana prije isteka roka od 14 dana. Kao datum otpreme vrijedi datum kada je pošta datirana od strane pružatelja usluge poštanskih usluga.

Povrat sredstava vrši se u roku 14 dana od dana primanja obavijesti o raskidu ugovora pod uvjetom vraćanja proizvoda. Pružatelj usluge zadržava pravo na zadržavanje povrata primljene uplate do trenutka preuzimanja vraćenih proizvoda ili dok kupac ne priloži dokaz da je proizvode poslao nazad pružatelju usluge.

Detaljnije informacije o uvjetima povrata potražite OVDJE.

Ako proizvod vraćate na osnovi prava na garanciju ili zbog materijalnog nedostatka, pozivamo vas da pročitate Uslove i odredbe u odjeljku Pritužbe

Kako reklamirati proizvod kupljen u Internet trgovini?

Dvije su opcije za traženje prava iz garancije:

  • Prava iz garancije

Odnose se na proizvode koji imaju svojstva mehanizma (bicikli, oprema za fitnes, skije) za koje ste utvrdili da ne funkcioniraju besprijekorno. U trenutku kupovine, pored računa dobili ste garantni list s popisom svih naših ovlaštenih servisera. Prava iz garancije možete zatražiti u našim trgovinama ili izravno kod jednog od pružatelja usluga navedenih u garantnom listu. Isto vrijedi i za online kupovinu.

  • Prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka

Kada je proizvod kupljen u našim trgovinama i nema priložen garantni list, kupac može smatrati da nema karakteristike koje su potrebne za uobičajenu upotrebu ili nema deklarisanu kvalitetu zbog koje ste kupili proizvod. Materijalni nedostatak na proizvodu možete prijaviti u roku od dva mjeseca od otkrića navodne pogreške ili u roku od dvije godine od preuzimanja robe. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode sa garancijom (garantnim listom).

Ako ste prilikom korištenja,  primjetili materijalni nedostatak na artiklu, potrebno je da artikl (obavezno sa računom ili drugim dokazom obavljene kupovine) predate na reklamacijsku proceduru, u trgovinu u kojoj je izdat račun.Ukoliko ste artikl kupili u jednoj od Intersport trgovina u BiH, reklamacijski zapisnik ćete popuniti u trgovini.Ukoliko je artikl naručen online, možete ga poslati na adresu Internet trgovine:

INTERSPORT WEBSHOP
Ložionička 16
71 000 Sarajevo

Uz artikl priložite račun i popunjen reklamacijski zapisnik, koji možete pronaći OVDJE. Nepravilnost možete opisati i poslati na e-mail adresu webshop@intersport.ba.

Da biste ostvarili prava iz materijalnog nedostatka, obavezni ste pismeno obavijestiti pružatelja usluge o nedostatku, detaljno ga opisati i pružatelju usluge omogućiti pregled proizvoda.

U slučaju slanja robe poštom, troškove dostave snosi kupac. Kupac će biti obaviješten o rješenju prigovora u roku od 8 dana od primitka proizvoda u trgovinu.

Trebate pomoć? Tu smo za vas

Kontakt

* Polja označena zvezdicom su obavezna.

Korištenjem internetskog kontakt obrasca korisnik web-stranice slaže se da INTERSPORT BH d.o.o. koristi prikupljene lične podatke za odgovore korisniku (npr. ime i e-mail adresa, telefonski broj koji je dao korisnik).

Saznajte više

Punjenje…