Muške japanke

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

15 Proizvodi

24   60  

15 Proizvodi

24   60  

SANDALE

Kada govorimo o dugim šetnjama ili kratkim šetnjama u lijepim i vrelim ljetnim danima, neizostavan dio istih postale su sandale. Sandale zahvaljujući svojoj udobnosti i lakoći brzog obuvanja (ne zahtijevaju vezanje pertli, nego se pretežno vežu kaišem ili lijepe na čičak) i izuvanja polako ali sigurno preuzimaju primat u ljetnim danima od konvencionalne obuće zatvorenog tipa. Takođe, velika prednost sandala upravo se nalazi u njenoj otvorenosti tj. veliki dio stopala je otkriven i kao takav omogućava koži stopala da „diše“. Iako su se donedavno sandale koristile i kao cipele za vodu, obzirom da se lako suše, a đon ne dozvoljava neravninama i nepravilnostima dna vodene površine koju gazimo da dopre do našeg stopala, . U skorije vrijeme proizvođači sve više pažnje posvećuju tržištu sandala za planinarenje, obzirom da se na tržištu javlja sve veća potražnja sandala za ovu namjenu, što je donedavno bilo nezamislivo.

PAPUČE

Iako se papuče smatraju neizostavnim dijelom ljetne kolekcije obuće, sve češća i veća je njihova primjena i u zatvorenim prostorima. Učestala je praksa da sportaši nakon trenionga ili napornog takmičenja, obuvaju papuče. Razlog navedenog je činjenica da papuče svojom lakoćom prijaju stopalu i pružaju mu dovoljno prostora da se opusti i oporavi od zatvorene obuće koju sportaš koristi.

JAPANKE

Kada pomislimo na ljeto prvo na šta pomislimo su visoke temperature, more, plaža, lagana i prozračna odjeća i japanke. Japanke se tradicionalno sastoje od ravnog đona i trake u obliku latiničnog slova „Y“ koja palac na nozi razdvaja od ostalih prstiju. Naziv „japanke” su dobile jer su se prvenstveno najviše nosile i koristile u Japanu. Iako su japanke sinonim za more, odmor, lijepo vrijeme i plažu, te su kao takve idealna obuća za plažu, nerijetko ih u ljetnim danima viđamo i na ulicama gradova. Iako su japanke kao vrsta obuće označene kao unisex, tj. mogu ih nositi i muškarci i žene, češće se mogu vidjeti na stopalima muškaraca. Kvalitetne muške japanke moraju imati mekan i udoban dio između prstiju, kako bi pružile konstantnu udobnost, lijepo prianjati na stopalo, te izdržljiv PVC đon koji na donjem dijelu ima zaštitu od klizanja.

Punjenje…