Fitness, trening i yoga

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 743

24   60  

Proizvodi 1-24 od 743

24   60  

Fitnes

Svako od nas ima svoju omiljenu sportsku aktivnost. Neki trče, drugi planinare, treći uživaju u vožnji bicikla, neki su impresionirani sportovima sa loptom, a mnogi uživaju u vodenim sportovima... Svi ovi različiti sportovi imaju zajednički osnovni motiv a to je razvijanje fizičke spreme. U tom maniru, teretana ili fitnes sala je svojevrsni studio u kojem možemo razviti svoje tijelo i sistematski izgraditi njegovu snagu, izdržljivost i mobilnost. Samo tijelo sa dobrom osnovom može dugoročno prevazići napore i teret različitih sportskih aktivnosti. To povećava zadovoljstvo i radost prilikom bavljenja našim omiljenim sportovima, dok istovremeno smanjuje mogućnost povrede.

Ljudsko tijelo je veoma izuzetno i kompleksno. Kontinuitet besprijekornih performansi zavisi direktno od naše posvećenosti, truda i brige o našem tijelu i mišićima. Ako ignorišemo signale našeg tijela, vjerovatnoća umora, povreda, pucanja i oštećenja se znatno povećava. Zato je briga o sopstvenom tijelu neka vrsta obavezne lične higijene.

Fitnes oprema za kuću

Ne morate biti sportski fanatik da biste krenuli sa svakodnevnim treninzima i prošli obuku korištenja sprava. Svako može trenirati u skladu sa svojim sposobnostima i ciljevima. Neko trenira jer bih želeo da se oslobodi dodatnih kilograma i želi da poboljša svoje držanje. Neko trenira da bi se spremio za učešće na pravom maratonu. Neko trenira jer će ovog ljeta ili na biciklistička putovanja i želi da poboljša svoju snagu i spremnost. Dnevna soba može postati mjesto za trening, jer postoje eliptični trenažeri, sobni bicikli, trake za trčanje,tegovi, elastične trake i mnogo drugih uređaja za fitnes.

Oprema za fitnes

Najbitniji sastojak treninga je čvrsta volja i cilj. Zatim nam je potrebna osnovna oprema. Moderna odjeća za fitnes se uglavnom pravi od visokokvalitetnih, brzo sušećih tehnološki naprednih materijala koji dobro upravljaju vlagom. Pored toga, oni su dizajnirani tako da omogućavaju veću slobodu kretanja. Takođe je poželjno imati specijalne fitnes patike koje obezbjeđuju dobru lateralnu stabilnost i đonove koji obezbjeđuju dobru podlogu na ravnim i glatkim površinama. Sve ovo je, naravno, dostupno u Intersport online prodavnici.

Punjenje…