Obuća za košarku

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

19 Proizvodi

24   60  

19 Proizvodi

24   60  

U torbi svakog košarkaša su košarkaške patike

Kako god da gledamo, košarka je zakon. Tokom svakog perioda imali smo zvučna imena koja su ohrabrivala djecu i mlade da se bave ovim uzbudljivim, dinamičnim i univerzalno popularnim sportom. Zato su mnogi očevi, birajući sportske aktivnosti za svoga sina, rekli: Neka bude košarka! 

Kvalitetne košarkaške patike

Ne treba nam mnogo za košarku - najvažnija je grupa prijatelja, teren, lopta i dobre patike. Kvalitetna košarkaška obuća jedan je od glavnih uslova za igranje košarke. Nekada je bilo pravilo da košarkaši igraju u dubokim patikama koje štite zglobove. I danas većina proizvođača još uvijek nudi duboke i poluduboke modele. Međutim, tačno je da neki od najboljih igrača takođe igraju u plitkim patikama. Međutim, treba imati na umu da imaju već utrenirana stopala i da iza sebe imaju veliku košarkašku kilometražu. Veoma važan je đon, koji bi trebalo da omogući dobro prianjanje na glatkim površinama za igru. Jednako je važno i prigušenje, koje ublažava sile koje nastaju pri skokovima i pristajanju na tlo. Naravno, košarkaške patike također moraju ponuditi veliku bočnu stabilnost, jer je to jedini način da se prežive brzi startovi, dinamično i aktivno kretanja i nagli zastoji na terenu.

U web prodavnici Intersport naći ćete proizvode svjetski poznatih brendova. Među popularnim modelima je mnogo onih koji su stvoreni u kombinaciji sa košarkaškim superzvjezdama ili opremljeni ključnim tehnologijama brenda:Jordan Superfly, Nike Kyrie, Adidas Dame, Nike Hyperdunk, Adidas Marquee Boost, Nike Zoom i drugi.

 

Punjenje…