Sadržaj

Trendovi

Jesen je konačno stigla, a sa njom i vrijeme da u svoje garderobe dodamo toplije komade odjeće. Jesenska jakna je svakako jedan od glavnih komada jesenje odjeće. Kada dođe vrijeme da kupite novu jesenju jaknu, možda ćete se naći u dilemi koju da odaberete, posebno kada želite da budete u toku sa najnovijim trendovima. U INTERSPORT prodavnicama i online prodavnici očekuje vas širok asortiman jakni – od jakni za slobodno vrijeme do sportskih jakni koje će vas podržati u hladnijim danima čak i tokom sportskih aktivnosti. Na ovom blogu možete pročitati koji su trendovi za sezonu 23/24 i pogledati našu ponudu jakni za različite prilike renomiranih brendova, kako vam ove jeseni ne bi bilo hladno.

Vrhunski brendovi odjeće posežu za zemljanim tonovima i živim bojama koje dodaju živost vašoj jesenji garderobi. Jedan od najvećih trendova o kojima govorimo je prelazak na izdržljivije materijale. Mnogi brendovi sada koriste ekološki prihvatljive tkanine, kao što su reciklirani poliester i organski pamuk, koji ne samo da imaju manji uticaj na životnu sredinu, već su i odlični za nošenje.

Prilikom odabira jesenje jakne vodite računa da li ćete je nositi samo za trčanje, ili tražite jaknu koja će voditi računa i o prozračnosti tokom sportskih aktivnosti. Također razmotrite karakteristike kao što su:

1. Materijal:

Izaberite jaknu od visokokvalitetnih materijala, kao što su vuna, paperje, najlon ili mješavine sintetičkih materijala, jer pružaju toplinu i izdržljivost. Razmotrite vrste materijala koji najbolje odgovaraju vašim potrebama i klimi.

2. Veličina:

Izaberite veličinu jakne koja vam odgovara. Probajte jaknu i pomjerite se da vidite koliko ste okretni u njoj. U jesen i zimu generalno se preporučuje da jakna bude malo veća, jer se lako kombinuje sa džemperom u hladnijem danu, ali ipak možete povećati njenu funkcionalnost.

3. Održavanje:

Izaberite jaknu koju je lako održavati da bi ste joj produžili životni vijek. Provjerite uputstva prije kupovine, kako biste bili sigurni da se kvalitet jakne može održati čak i nakon višekratnog pranja i nošenja.

4. Svestranost:

Izaberite svestran jaknu koja se može nositi uz različitu odjeću i u različitim vremenskim uslovima. Svestrana jakna može vam uštedjeti novac i prostor u vašoj garderobi.

5. Brend:

Uzmite u obzir brend kada birate jaknu, jer neke nude bolji kvalitet i izdržljivost od drugih. Potražite renomirane brendove koji su specijalizovani za spoljnu odjeću i dodatke.

Svi brendovi u našoj ponudi kombinuju kvalitet i funkcionalnost, tako da je važno izabrati onaj koji će zadovoljiti vaše zahtjeve u pogledu namjene.

McKinley

McKinley-ev izbor jesenjih jakni nudi planinarima opušten svakodnevni izgled. Brend daje prednost pristupačnosti i funkcionalnosti, koje kombinuje sa jednostavnim i modernim izgledom. Jakne su dizajnirane za udobno kretanje tokom aktivnosti na otvorenom, istovremeno osiguravajući da vam je toplo i da ne budete mokri. McKinley naglašava važnost izdržljivosti, istovremeno ugrađujući najnovije modne trendove. U ponudi ćete naći mnogo različitih modela jakni sa različitim termoizolacijama, tako da ćete sigurno pronaći onu koja odgovara vašim željama i potrebama. Dakle, ako tražite jaknu koja će vas lako odvesti sa sela u grad, McKinley-jv izbor jesenjih jakni nudi vam veliki izbor.

adidas

Brend, koji postoji decenijama i uvijek pruža kvalitetne proizvode, nudi savršen spoj funkcionalnosti i stila sa svojim kultnim dizajnom sa tri crte. Njihove jesenje jakne dostupne su u različitim bojama, kombinuju funkcionalnost i stil. Savršene su za sve koji žele da prate najnovije trendove i pritom uživaju u udobnosti i kvalitetu jakne koja će sigurno biti sa vama godinama koje dolaze.

Didriksons

Skandinavski brend je poznat po svojim funkcionalnim i elegantnim jaknama, koje su savršene za opuštene aktivnosti na otvorenom. Didriksons jesenje jakne dostupne su u raznim zemljanim tonovima i krojevima – nekoliko labavih krojeva savršeno je za hladno vrijeme, jer ispod možete dodati džemper. Jakne takođe imaju podesive kapuljače i manžetne, što ih čini veoma funkcionalnim.

Bez obzira da li tražite ležernu ili sportsku jaknu, na raspolaganju vam je veliki izbor opcija. Pa se prepustite divnoj jesenjoj sezoni i izaberite savršenu jaknu, kako bi jesen bila prijatna, moderna i prije svega topla. Idite u INTERSPORT prodavnice, ili pronađite svoje omiljene proizvode u online prodavnici.