Biciklizam

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 308

24   60  

Proizvodi 1-24 od 308

24   60  

Biciklizam

Bicikl je posebna vrsta prevoznog sredstva. Zapravo, on obavlja nekoliko funkcija. Može vas odvesti do škole ili na posao. Može biti samo sredstvo za prevoz od tačke A do tačke B. To može biti i sportska rekreacija, sredstvo za trening koje vam omogućava trenutne rezultate dok ujedno uživate u istom tom treningu. Uz malo mašte, možete napraviti čuda biciklom, možete juriti rekordne brzine, možete ići u nepoznatu divljinu, možete skakati i izvoditi razne trikove, ako je to potrebno.

Zapravo, nije važno da li ste na biciklističkoj stazi ili šumskom predjelu, suština je u osjećaju koji proizvodi to okretanje pedala. Nije bitno da li ste roadster ili biciklista koji uživa u vožnji do posla. Bicikl je u svakom slučaju zakon. Podaci o emisiji ugljen dioksida, bez obzira na model, boju ili godinu, uvijek su isti - ništa.

Bicikl je takođe koristan za tijelo. Odličan je za zglobove, jer pedaliranje eliminiše uticaj bilo kakvog pritiska na ljudski skelet, a istovremeno je odličan za jačanje kardiovaskularnog sistema.

U gradu, na izletu, kroz šume i brda

Bicikli su međusobno vrlo slični, ali sa druge strane su potpuno različiti. Gradski bicikli opremljeni su korpama, svjetlima i pregradama za prtljag te su pogodni za vožnju u urbanim sredinama. Bicikli za planinarenje nude mogućnost ugradnje putnih torbi i drugih pribora. Brdski bicikli su grublji i nude promjere šasije i stepena i prenosa koji omogućavaju vožnju van puta. U posljednje vrijeme, električni bicikli postaju sve popularniji sa svojim električnim motorima, što olakšava posao kad je okretanje pedala u pitanju. Uz sve to postoji mnogo različitih ženskih i dječijih modela bicikala.

Pribor

Naravno, biciklizam zahtjeva neku obaveznu garderobu i pribor. Osnova biciklističke odjeće su biciklističke helanke . Biciklisti se takođe pozivaju na odjeću od visokokvalitetnih materijala koji se brzo suše i odvode vlagu. Planinski biciklisti uvijek uzimaju biciklistički ruksak, koji ima dovoljno mjesta za šator, rezervnu košulju, alat i bidon za vodu. Bez obzira na područje na kom ćete najvjerovatnije voziti, u svakom slučaju, potrebna vam je visokokvalitetna biciklistička kaciga. I sve je to dostupno u internet trgovini Intersporta.

 

Punjenje…