Trčanje

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 819

24   60  

Proizvodi 1-24 od 819

24   60  

Trčanje

Trčanje je jedan od najprirodnijih oblika ljudskog pokreta. Ovo je sport koji je odličan za tijelo i um. Kažu da u toku treninga čujete samo svoj unutrašnji glas i da se na taj način, bez straha od odustajanja, motivišete do cilja. Stoga nije nimalo iznenađujuće da je posljednjih godina trčanje postalo pravi hit. Kalendar događaja svake godine je bogatiji. Maratoni su dugoočekivana dešavanja, koji su na rasporedu u svim najvećim gradovima, i na kojima bez obzira na vrijeme, učestvuje neviđen broj trkača.

Prava oprema

Paralelno sa popularnošću trčanja, oprema za trčanje takođe napreduje. Trkačke patike su sve savršenije i omogućavaju efikasnije kretanje, uz istovremeno smanjenje rizika od povreda. Najveći proizvođači, uključujući Adidas, SalomonAsics, Nike i Pro Touch, svake godine razvijaju nove i još sofisticiranije modele svojih patika. Naravno, ne podrazumjevaju samo kolekcije odrasle, već nude i brojne dječije modele i brojeve.

Isto važi i za odjeću. Nekada smo trčali u pamučnim majicama, a danas se većinom trenira u majicama napravljenim od tehnološki naprednih materijala koji se brzo suše na vazduhu i dobro odvode vlagu. Za žene su na raspolaganju i sportski grudnjaci koji značajno povećavaju udobnost tokom aktivnosti. U hladnijim vremenima i zimi, na raspolaganju su helanke, kabanice, kape i rukavice, koje su napravljene od modernih materijala sa superiornim termoizolacionim svojstvima.

Plan treninga

Planiranje rute upravo je postala prava nauka svih ovih godina, jer moderni mjerni uređaji i pametni satovi koji omogućavaju precizna mjerenja i analize. To uključuje i hranu. Trkači se zaklinju na zdravu i uravnoteženu ishranu, a istovremeno moraju obratiti pažnju na pravilno doziranje magnezijuma, ugljenih hidrata i proteina.

Uprkos izuzetnom razvoju i napretku, trčanje ostaje vjerno svojoj demokratskoj suštini. To je sport za svakoga - za muškarce i žene, stare i mlade, brze i nešto manje brze... za sve ljubitelje zdravlja, kondicije i napretka.

Punjenje…