Supanje

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

6 Proizvodi

24   60  

6 Proizvodi

24   60  

Supanje

SUP je skraćenica za Stand Up Paddle. Na našem jeziku doslovan prevod bi glasio “Veslanje stojeći”. To je najbrže rastući vodeni sport posljednjih godina. SUP je donio uzbuđenje havajskih talasa mirnim vodama svake plaže, rijeke ili jezera naše planete.

Historija ovog sporta potiče iz predjela Tihog okeana, koji su oduvijek imali pogodne prirodne uslove za to. Među pacifičkim otocima, surfanje je bilo najrazvijenije na Tahitiju i Havajima. U modernim vremenima havajski surferi su za obuku tehnike i stabilnosti, kao i za postizanje pravog položaja kada poziraju za fotografiju, počeli koristiti vesla. I od toga, ubrzo je formirana podvrsta SUP-a (Stand Up Paddle), koji podrazumijevaju dasku i veslo. Dok vozi talas, SUP ima nekoliko prednosti u odnosu na klasično surfanje. Veslo nudi dodatnu podršku i pomaže u hvatanju i održavanju ravnoteže. Osim toga, stojeći položaj veslača omogućava bolji pregled nadolazećeg niza talasa.

Globalni uspjeh

Ubrzo se pokazalo da SUP ima ogroman globalni potencijal, zapravo mnogo više od izvornog surfanja, koje je naročito popularno, ali se može realizovati samo na relativno rijetkim mjestima naše planete, gdje su uslovi povoljni , i tamo gdje ima dovoljno talasa. Osim talasa, SUP je idealan i za mirne vode. Koristi se na jezerima, rijekama, morima. SUP je sport za vrhunske majstore, kao i za ljubitelje rekreacije, užitka, odmora ... Odličan je za vodene izlete. Stoga ne čudi što je proteklih godina bio uspješan vodeni sport. Čak i preko venecijanskih kanala i uz ledene planine, SUPovi putuju rijekama.

SUP-ovi na naduvavanje

Nedavno su SUP-ovi na naduvavanje postali izrazito popularni, odlikuje ih to što se mogu brzo i jednostavno napumpati isporučenom nožnom pumpom. Osim toga, lako se nose i skladište, a u naduvanom obliku nude potpuno zadovoljavajući stepen torzijske čvrstoće i stabilnosti. Mnogo različitih SUP-ova i sve potrebne dodatne opreme dostupni su u Intersport online trgovini.

 

Punjenje…