Sadržaj

Trčanje

Vrhunske kacige, koje kvalitetom i cijenom zadovoljavaju sve rekreativne skijaše. Znamo da skijanje na snijegu može biti zabavno. Ali ponekad zaboravimo, da je zabavno skijanje i sigurno skijanje. Skijaška kaciga je jedan od najosnovnijih dijelova opreme. Kaciga može biti ključni element u sprječavanju ozbiljnih povreda ili čak zaštiti samog života. Kacige za zimske sportove dizajnirane su na način, da osim sigurnosti pružaju udobnost i toplinu. Na čemu ćete biti jako zahvalni prilikom niskih temperatura na skijalištu.

Ali dobro je znati da za dobru kacigu, ne morate uvijek izdvojiti hrpu novca. Neki brendovi nude izvrsne kvalitetne kacige za rekreativce, koje povrh svega izgledaju dobro. Koju kacigu odabrati, a da vam još ostane novca za posjet skijalištu? Koje su kvalitete vrijedne vaše pažnje? U nastavku donosimo neke modele, u kojima se susreću kvaliteta i cijena.

            Salomon PIONEER LT ACCESS

Skijaška kaciga Salomon Pionerr LT Access dizajnirana je kako bi pružila najbolje moguće prianjanje, fokusirajući se na specifične tačke. Dio uz uši je podstavljen, a Custom Dial sistem, koji se brine za podešavanje opsega, jednostavan je za korištenje, i dizajniran da spriječi neugodan pritisak, koji može pokvariti korisničko iskustvo. Kod ovog modela vrijedi istaknuti EPS4D tehnologiju, koja osigurava dobru apsorpciju udaraca i time povećava sigurnost skijaša. Bez obzira na to, kaciga je lagana, što povećava udobnost nošenja. Sportski i minimalistički dizajn osigurava dobru ventilaciju i nudi mogućnost kombiniranja s raznim skijaškim naočalama.

                Salomon ICON LT ACCESS

Izgledom slična prethodnom modelu je kaciga Salomon Icon LT Access koja je izrađena i dizajnirana za žene. Elegantan niskoprofilni dizajn iznimno je lagan, stoga lako zaboravite tokom vožnje da uopće imate kacigu na glavi. Dizajn će savršeno uokviriti vaše skijaške naočale. Jastučići oko dijela ušiju osiguravaju srednju razinu ventilacije, omogućavaju dobar sluh, a ujedno pružaju sveobuhvatnu zaštitu ušiju. Zbog svoje svestranosti upotrebe i izgleda, ovaj model je pogodan za širok raspon profila rekreativnih skijaša. Zbog učinkovitog sistema podešavanja osigurava dobro prianjanje glave i na taj način omogućuje optimalno upijanje udaraca.

                            Alpina GRAND

Osim lakoće, skijaška kaciga Alpina Grand predstavlja veliku mjeru udobnosti i topline, bez da to utječe na element ventilacije. Uklonjive mekane ušice, topla obloga koja se može skinuti i prati, pružaju dodatnu udobnost. Kacigu također obilježava vratni dio koji daje dodatnu toplinu. Airstream control je sistem koji će se pobrinuti za protok zraka i dobar osjećaj. Željeno pristajanje glave može se postići jednostavnim sistemom gumba na potiljku.

Uvex LEGEND

Samo mrvicu teža od prve kacige, ali ipak ultra lagana, Uvex Legend kaciga. Sigurnosni standardi s tehnologijom Hardshell, pružaju vrhunsku zaštitu od udaraca. Dodatne mogućnosti ventilacije pružaju se odvojivim ušicama, i podstavom koja se može ukloniti, što osigurava ukupnu udobnost nošenja.

Uz fleksibilni ventilacijski sistem,  model Legend se svakom pojedincu prilagođava i IAS 3D tehnologijom, koja vam omogućuje podešavanje raspona i dubine. Remen za bradu, s druge strane, dizajniran je da se otkopča jednom rukom. Kaciga se može kombinirati s raznim skijaškim naočalama.

Bolle Might Visior

Bolle Might Visor je nova kaciga u ponudi Bolle. Riječ je o mlađem bratu Premium modela, koji pruža istu razinu zaštite. Kaciga ima veliki vizir Might Visor, kategorije 2 za promjenjive vremenske uvjete, koji brine za odličnu vidljivost na snijegu. Kaciga ima otporan ABS vanjski dio i veoma je sigurna. Integrirani ventilacijski kanali po cijeloj površini vanjskog dijela brinu za dobru prozračnost. Kacigu možete jednostavno prilagoditi veličini i obliku glave s Click-to-Fit sistemom. Dijelovi za uši su uklonjivi, a u unutrašnjosti je mekana antialergijska podloga.

Atomic REVENT + X

Skijaška kaciga Atomic Revent+ X je vrhunska skijaška kaciga koja zahvaljujući In Mold Shell konstrukciji i EPS Holo Core jezgri osigurava čak do 30 % veću zaštitu prema standardima, a pritom kaciga ostaje izuzetno lagana. Sistem podešavanja veličine 360° omogućava odlično prianjanje obliku glave. Izuzetna zaštita, udobnost i izgled.