Sadržaj

Skijanje

Donosimo deset omiljenih skijaških destinacija! Svake zime, ljubitelji skijanja traže savršene destinacije, kako bi iskusili radost snježnih padina i uživali u spektakularnim stazama. Dakako, najpopularnije su destinacije u neposrednom susjedstvu i one nešto malo udaljenije, a opet lako dostupne automobilom. Osim što nude vrhunske skijaške staze, ne nedostaje ni odličnog smještaja, ali i zabave.  Nakon što ste se opremili sa svime što vam treba, donosimo najpopularnija odredišta koja nude sve za omiljenu zimsku aktivnost!

Slovenija

Kranjska Gora

Kranjska Gora je dobro poznato skijalište smješteno u predivnom planinskom okruženju. S bogatim izborom staza i tradicionalnim alpskim šarmom, ovo odredište privlači skijaše svih razina iskustva. Također je domaćin brojnim sportskim događanjima tokom zimske sezone.

Pohorje

Pohorje, smješteno nedaleko od Maribora, jedno je od najpopularnijih slovenskih skijališta. Ovo je idealno odredište za porodice i početnike zahvaljujući blagim skijaškim stazama. Pohorje također nudi druge zimske aktivnosti poput sankanja i šetnji snježnim stazama i postao je jedna od omiljenih destinacija porodice s malom djecom.

Francuska

Val d’Isere

Val d’Isere, smješten u francuskim Alpama, jedno je od najprestižnijih skijališta na svijetu. Ovo odredište privlači iskusne skijaše željne izazova na stazi, ali također nudi staze prilagođene svim razinama vještina. S bogatom ponudom restorana i trgovina, Val d’Isere pruža luksuzno iskustvo na planinskom vrhu.

Val Thorens

Val Thorens, najviše smješteno europsko skijalište koje prepoznajemo iz filma o Jamesu Bondu, predstavlja raj za ljubitelje ekstremnog skijanja. S vrhunskim stazama i visokom nadmorskom visinom, ovo je odredište koje osigurava izvrsne uslove za skijanje tokom cijele sezone, a također je popularna destinacija i za ljubitelje snowboardinga.

Austrija

Ischgl

Poznat po svojim vrhunskim stazama i živopisnoj atmosferi, Ischgl se ističe kao jedno od najluksuznijih skijališta u Alpama. Ovo odredište privlači mlade skijaše željne noćnog života, ali također nudi vrhunske uvjete za skijanje tokom dana.

Kaprun

Kaprun je raj za ljubitelje visokogorskih skijaških doživljaja. Smješten uz podnožje Kitzsteinhorna, ledenjaka s najdužom skijaškom sezonom u Austriji, Kaprun privlači avanturiste željne izazova na stazi i nevjerojatnih panoramskih pogleda.

Nassfeld

Nassfeld, smješten u blizini talijanske granice, jedno je od najvećih i najpopularnijih skijališta u Austriji. Sa svojim sunčanim danima i bogatim snijegom, ovo je popularno odredište među porodicama i entuzijastima skijanja. Osim staza, Nassfeld nudi i raznolike mogućnosti za zabavu nakon skijanja što ga čini izuzetno popularnim i među mlađim generacijama željnim dobrog partyja.

Bad Kleinkirchheim

Ovo austrijsko skijalište, smješteno u Koruškoj, poznato je po svojim termalnim izvorima i skijaškim stazama koje zadovoljavaju sve razine vještina. Bad Kleinkirchheim nudi ne samo izvrsne uvjete za skijanje, već i wellness doživljaj nakon aktivnog dana na stazi jer što je bolje od vrhunske saune i plivanja u bazenu nakon aktivnog dana skijanja i boardanja?

Italija

Kronplatz

Kronplatz, poznat i kao Plan de Corones, jedno je od najpoznatijih skijališta u južnom Tirolu. Sa svojim impozantnim vrhovima i bogatim skijaškim stazama, Kronplatz privlači skijaše svih razina iskustva. Osim sjajnih staza, regija također nudi prekrasne krajolike, tradicionalnu gastronomiju i prijateljsku atmosferu.

Alta Badia

Smještena u Dolomitima, Alta Badia je raj za ljubitelje skijanja i kulinarstva. Ovo područje poznato je po svojim dugim i dobro održavanim stazama, a također nudi izuzetnu kulinarsku ponudu. Posjetitelji mogu uživati u tradicionalnim jelima u planinskim restoranima, stvarajući jedinstveno iskustvo skijanja i gastronomije.

Dakako, Europa ima još brojna vrhunska skijališta i lokacije gdje se možete prepustiti pravom zimskom uživanju. S ovim pregledom omiljenih skijaških destinacija, svaki ljubitelj zimskih sportova može pronaći idealno mjesto za guštanje u snježnim radostima i nezaboravnim skijaških avanturama. Bez obzira na razinu iskustva ili osobne preference, idete li s prijateljima ili s porodicom, ova skijališta nude raznolike mogućnosti kako bi svatko pronašao nešto što odgovara njegovim željama i potrebama. Pancerice na noge i uživajte u bijelim stazama i savršenom snijegu!