Fitnes

Adidas je predstavio zvaničnu fudbalsku loptu finala Lige šampiona 2022/23. Već je odigrano prvo kolo od 16 mečeva sa novom fudbalskom loptom UCL PRO Istanbul s a sa njom će se igrati sve eliminacione borbe do vrhunca takmičenja – finala Lige šampiona, 10. juna 2023. godine, u Istanbulu.
Svake godine se za eliminacione mečeve Lige šampiona osmišljava zvanična fudbalska lopta ovog takmičenja sa kojom se igraju svi mečevi u finalnom dijelu takmičenja. I kao i prethodnih godina, i ovoga puta je oduševila svojim grafičkim dizajnom i jedinstvenim tehnologijama.

Ovogodišnju zvaničnu fudbalsku loptu za eliminacione mečeve Lige šampiona redizajnirao je Adidas, renomirani proizvođač sportske opreme i zvanični snabdjevač najvažnijih fudbalskih turnira na svijetu. Adidas UCL PRO IS fudbalska lopta slavi kulturu i fudbalsku historiju ovogodišnjeg domaćina finala Lige šampiona, Istanbula, Turska.

Vrhunac takmičenja očekuje nas 10. juna 2023. Istanbul neće prvi put biti domaćin finala, jer se finale UEFA Lige šampiona igralo već 2005. godine. Epski meč fudbalskih klubova Liverpul AC Milan je završio pobjedom Liverpula poslje izvođenja jedanaesteraca, ali iako je poslije prvog poluvremena Milan već vodio 3:0. Utakmica se i dalje smatra jednim od najuzbudljivijih finala u historiji ovog takmičenja.

Jedinstven grafički dizajn koji inspiriše

Kraljevsko plava pozadina i srebrne ikone na Adidas UCL PRO IS fudbalu inspirisane su bojom lopte korištene u finalu Lige šampiona 2004/05. Na ovaj način, fudbalska lopta je omaž jednom od najvećih povrataka u finale Lige šampiona kojem smo bili svjedoci 2005. godine.

Jedinstven grafički dizajn daju zlatni detalji na lopti, koji predstavljaju bogatu historiju i kulturu grada Istanbula. Dodatne srebrne oznake ukazuju na pogled na željeni trofej Lige šampiona za koji se timovi bore.

Na lopti ćete primhetiti i kultne bijele zvjezde koje obilježavaju mostove između Evrope i Azije. Zvjezde imaju plavo-narandžastu granicu spolja, koja predstavlja dva kontinenta.

Tehnologije za maksimalne performanse

Pored svog jedinstvenog grafičkog dizajna, adidas UCL PRO IS fudbalska lopta se takođe može pohvaliti nizom adidas tehnologija koje obezbjeđuju maksimalne performanse.

Inovativna PRISMA površinska tekstura nudi najboljim evropskim fudbalerima još veću preciznost sa loptom. Spoljni teksturirani sloj, koji je isti na svim zvaničnim loptama Lige šampiona, obezbjeđuje optimalno prianjanje i potpunu kontrolu lopte. Toplotno povezana i bešavna konstrukcija takođe pruža dodatne superiorne performanse.

Pokret Common Goal – kada fudbal promjeni svijet

U Adidasu su svjesni da fudbal ima nevjerovatnu moć da promjeni svijet, zbog čega doniraju 1% od prodaje fudbalskih lopti pokretu Common Goal. Riječ je o pokretu koji podstiče profesionalne fudbalere da 1% svoje zarade doniraju zajedničkim društvenim ciljevima, kao što su borba protiv siromaštva i nejednakosti, težnja za kvalitetnim obrazovanjem i održivošću, a dio novca se izdvaja i za neprofesionalni fudbal. .

adidas UCL PRO IS je takođe dostupan u prodavnicama INTERSPORT

Adidas je zvanični dobavljač fudbalskih lopti za utakmice Lige šampiona od 2001. Zvanična fudbalska lopta UCL PRO IS nije namjenjena samo fudbalskim zvjezdama, već je mogu kupiti i svi najstrastveniji ljubitelji fudbala, a kao i svake godine, zvanični Ove godine su dostupne i replike fudbalskih lopti u nekoliko verzija. U prodavnicama INTERSPORT možete pronaći i zvanične fudbalske lopte i replike.

1
1
2