Sadržaj

Trčanje

Kada je u pitanju postizanje najboljeg rezultata, svaka sekunda se računa. Zato je toliko važno odabrati moćne i lagane patike za trčanje poput kolekcije adidas Adizero, koje će trčanje učiniti pravim užitkom

Adidas Adizero kolekcija patika za trčanje poznata je i po vrhunskim performansama, koja svojim inovacijama uvijek impresionira sve trkače. Da li vas zanima koji su novi proizvodi iz ove kolekcije za trčanje dostupni za vas ovog puta?

Adidas Adizero SL – stvoren za brzinu i pobjede

Adidas Adizero Sl je najnoviji dodatak ovoj kultnoj kolekciji patika za trčanje. Njegova oznaka Sl (Super light) govori o tome da se ovdje radi o super laganim patikama za trčanje, koje nećete osjetiti na nogama. Zato su odličan izbor za brzinski svakodnevni trening, i za sve one trkače koji trče za pobjedama i rušenjem ličnih rekorda.

Tome u velikoj meri pomažu njihovi inovativni sistemi ublažavanja Lightstrike EVA i Lightstrike Pro. Lightstrike EVA je super lagan međuđon koji se proteže duž stopala. Izrađen je od EVA pjene, i osigurava savršenu ravnotežu između amortizacije i odziva na tlu. Lightstrike Pro je dvoslojna pjena koja se nalazi samo na prednjem dijelu đona. Ona osigurava povrat energije pri svakom koraku, što čini trčanje mnogo efikasnijim.

Adizero Sl ima tradicionalni adidas dizajn. Na vrhu imaju prozračnu i kvalitetnu mrežicu, ​​koja osigurava maksimalnu prozračnost i optimalno prianjanje stopala. Važno je napomenuti da više od 50% također napravljeno od recikliranih materijala. Gumirani đont pruža odlično prianjanje, dok su peta i jezik dodatno podstavljeni, za potpunu udobnost i maksimalnu podršku.

Adidas Adizero Adios 8 – stvorena za treninge i takmičenja

Sljedeća novina iz adidas Adizero kolekcije za trčanje su patike za trčanje Adizero Adios 8. Ove patike za trčanje su također namijenjene svim trkačima čiji je glavni cilj obaranje ličnih rekorda. Intersport asortiman ovog puta nudi muški model patika za trčanje u sivoj boji.

Adidas Adizero Adios 8 impresionira ne samo svojim izgledom, već i tehničkim karakteristikama. Od svih adidas Adios patikaa za trčanje, najnovija verzija je najlakša. Čemu najviše pridonosi potpuno novi mrežasti dizajn gornjeg dijela, koji i dalje osigurava optimalno pristajanje uz nogu čak i pri najvećim brzinama. Gornji dio također je izrađen od 50% recikliranih materijala, dok je đon izrađen od Continental gume koja osigurava vrhunsko prianjanje u svim uvjetima.

U ovim patikama za trčanje moći ćete isprobati i poboljšani dizajn Lightstrike Pro međuđona, koji se nalazi u prednjem dijelu patike. U području pete i prednjeg dijela đona nalazi se potpuno nova Lightstrike 2.0 amortizacija. U središnjem dijelu đona nalazi se Energyrods 2.0 sustav stakloplastike koji osigurava torzijsku stabilnost i brži korak te sprječava gubitak energije.

Takav dizajn osigurava da su patike za trčanje Adizero Adios 8 dovoljno brze za sva takmičenja, a također savršeno podnose svakodnevne treninge. Iako su stvorene za postizanje maksimalnih brzina, trčanje s njima ipak će biti pravi užitak.

Adidas Adizero kolekcija patika za trčanje poznata je po brzini i vrhunskim performansama – a sve s ciljem da se izdržljivim trkačima omogući postizanje vrhunskih rezultata, i rušenje ličnih rekorda. Želite li im se pridružiti, provjerite ponudu u INTERSPORT trgovinama!