Sadržaj

Trčanje

Još uvijek sanjate o udobnim patikama za trčanje u kojima možete trčati satima, a da ih ne osjetite na nogama? Isprobajte patike za trčanje Asics GEL-NIMBUS 25 koje će vas odvesti u potpuno nove dimenzije trčanja. Brend patika za trčanje Asics, nedavno je lansirao potpuno novi model patika za trčanje. GEL-NIMBUS TM 25, kojima je impresionirao trkačku javnost i medije širom svijeta. S ovim modelom patika Asics je napravio veliki korak naprijed u budućnost patika za trčanje, i postavio potpuno nove standarde udobnog trčanja.

Potpuni luksuz tehnologija za najbolje iskustvo trčanja – GEL-NIMBUS 25

.

Patike za trčanje Asics GEL-NIMBUS 25 spajaju pravi luksuz novih tehnologija koje doprinose boljoj amortizaciji i mekšem pristajanju. Budite uvjereni da će vam pružiti najudobnije iskustvo trčanja.

PureGEL tehnologija za meko slijetanje

Patike za trčanje GEL-NIMBUS 25 mogu se pohvaliti potpuno novom PureGELTM tehnologijom, koja je još mekša od već etablirane GELTM tehnologije. Najnovija tehnologija ugrađena je u središnji dio petnog dijela đona i nije vidljiva izvana. Iako to nije vidljivo na prvi pogled, trkači ga jako dobro osjete pri svakom trkačkom koraku jer stvara najmekše doskoke do sada.

PureGELTM tehnologija napravljena je isključivo u svrhu poboljšane amortizacije koraka i fluidnijeg kretanja tokom trčanja. S njom je kontakt s podlogom mekan, kao što ga trkači nikada prije nisu doživjeli, a osjećaji tokom trčanja su stoga jedinstveni. Sigurni smo da će vas ove patike svojom mekoćom odvesti u potpuno novu dimenziju trčanja.

FF BLASTTM PLUS ECO pjena za još veću amortizaciju i savršenu udobnost

Đon patika za trčanje Asics GEL-NIMBUS 25 izrađen je od FF BLASTTM PLUS ECO pjene koja je napravljena od bioloških materijala. Ovaj model ima 20% više pjene od prethodnih modela, tako da stopalu pruža još veću amortizaciju i optimalan odskok.

FF BLASTTM PLUS ECO pjena učinit će da se osjećate kao da lebdite u ovim patikamaa za trčanje. S njima ćete moći istrčati udaljenosti o kojima ste mogli samo sanjati, jer ćete potrošiti znatno manje energije, a vaše tijelo i um bit će potpuno opušteni tokom trčanja.

Mekana i fleksibilna tkanina, za svestranu fleksibilnost

Patike za trčanje GEL-NIMBUS 25 izrađene su od mekane i pripijene tkanine, koja omogućuje univerzalno pristajanje cijelom dužinom stopala. Većoj udobnosti značajno pridonosi i unutrašnjost patike.

Patika je podstavljena na način, da Vam nudi potpunu udobnost pri trčanju. Posebno moramo istaknuti meku i fleksibilnu tkaninu od koje su izrađeni jezik i petni dio.

Samo to omogućuje lako i brzo obuvanje, a pritom tako nježno obujmljuje stopalo da tokom trčanja praktički nećete osjetiti patike na nogama. Osim što su u svakom pogledu iznimno mekane, patike za trčanje su i izuzetno lagane. Zato kažu da su ovo najudobnije patike za trčanje koje ste ikada isprobali.

Asics GEL-NIMBUS 25 – dokazano najudobnije patike za trčanje

Asics je već pri dizajniranju patike za trčanje – NIMBUS 25, postavio ljestvicu vrlo visoko, budući da je cilj bio stvoriti najudobnije patike za trčanje. To je zahtijevalo još više rada na dizajnu i razvoju, a kao rezultat toga, puno više testiranja kako bi se dobilo što više povratnih informacija. U tu svrhu provedena je studija u kojoj je 100 testnih trkača testiralo udobnost patika za trčanje Asics. Sudionici su nekoliko sedmica trčali u modelima GEL-NIMBUS 25, GEL-NIMBUS 24 i tri modela takmičarskih patika za trčanje.

Tokom tog vremena morali su procijeniti udobnost patika za trčanje na temelju različitih kriterija. Između ostalog, morali su ocijeniti amortizaciju petnog dijela đona, amortizaciju prednjeg dijela đona te fleksibilnost prednjeg dijela đona.

Patike za trčanje Asics GEL-NIMBUS 25 ocijenjena je kao broj jedan za udobnost, i svi testni trkači složili su se da je to trenutno najudobnija patika za trčanje na tržištu.

Naravno, procjena udobnosti je uvijek subjektivna procjena svakog pojedinca. Ako želite osjetiti razliku koju nude patike za trčanje Asics GEL-NIMBUSTM 25, morate ih isprobati. Sigurni smo da će i vas impresionirati u svakom pogledu!

1