Sadržaj

Zimski sportovi

Većina proizvođača nudi bogat izbor ženskih skija, koje se odlikuju izvrsnim karakteristikama u svim pogledima.

Odmah na početku treba naglasiti da je potpuno pogrešno uvjerenje da ženske skije nisu ravnopravne muškim ili da nisu toliko tehnološki napredne. Sasvim suprotno. Ženske skije strukturno su jednake muškim i dizajnirane istim tehnologijama kao i muške skije. Osim toga, ženski modeli dostupni su u svim segmentima i serijama, a prije svega koriste sve najsavremenije tehnologije i najbolje materijale.

Glavna razlika možda leži u težini, jer su ženske skije nešto lakše. Ponajviše zbog vezova i nekih drugih ključnih konstrukcijskih materijala, te potporne ploče za vezove. Osim toga, mjesto pričvršćivanja uveza blago je prilagođeno anatomiji ženskog tijela. I to su zapravo jedine bitne razlike. Ženske skije dizajnirane su kako bi skijašicama pružile potpuno istu razinu užitka i zadovoljstva.

Istina je, međutim, da žene skijanje doživljavaju nešto drugačije. Za njih je to svojevrsni spoj sportskog užitka, dobrog društva, uživanja u snježnoj prirodi i na kraju, ali ne manje važno, estetski modnog doživljaja. No to ne znači da ih ne zanimaju ti iskonski skijaški osjećaji. Naravno da, prepoznaju rad skije. Naravno da, stvaraju savršene zavoje. Naravno da žene uživaju u brzini i vjetru.

Možda, međutim, postoji kategorija koja je gotovo u potpunosti ženska kada je riječ o odabiru skija. Skijašice priznaju da im je važan i estetski aspekt skija. Upravo iz tog razloga su ženske skije dizajnirane imajući na umu aktualne modne smjernice i trendove. S idejom da mogu biti produžetak skijaške garderobe, kao hrabar, elegantan element koji se stapa u jedno sa skijašicom.

Bez obzira na različite vrste skija, među ženama su najpopularnije all-mountain skije. Tj. all-mountain skije koje se dobro ponašaju u različitim snježnim uvjetima. Kako na uređenim stazama, tako i u nešto mekšem snijegu. U nastavku vam predstavljamo neke nove modele. A za još više ponuda posjetite našu internet trgovinu i INTERSPORT trgovine u BiH.

All mountain

Ženske all mountain skije su najsvestranije vrste skija. Ovo su skije koje se dobro snalaze i na uređenim skijaškim stazama, a neće vas iznevjeriti niti ako povremeno naiđete na malo mekši snijeg. U ovoj klasi možete pronaći skije za sve razine znanja, za sve vrste zavoja i za različite terene. Skije iz all mountain kategorije svojom svestranošću omogućuju izuzetno širok raspon odziva što omogućuje odlično snalaženje u različitim snježnim i terenskim uvjetima. To su skije za uređene skijaške staze, svježi snijeg, i sve između.

Riječ je o skijama koje su ispod pancerice široke oko 85 milimetara, a njihov radijus varira između 13 i 16 metara.

1
1