Sadržaj

Rolanje, skateboarding

Užurbanost jutarnjeg puta mnoge izbacuje sa puta. Vaše putovanje do škole ili posla može postati mirnije i prijatnije, a čekanje u redovima samo uspomena na prošlost. Sada je pravo vrijeme da promjenite automobil ili autobus za ekološkiju i aktivniju alternativu i da pojednostavite svoja putovanja gradom u popodnevnim satima.

Obucite rolere, izaberite običan skateboard ili longboard, romobil  ili električni romobil i zamjenite gomilu na putu za opušteniju vožnju. Neka vas ujutru razbude svjež vazduh i pokret, koji će aktivirati vaš mozak i napuniti vas energijom

Romobil

Ako jutro još nije pravo vrijeme da uhvatite ravnotežu na rolerima ili skejtbordu, radije posegnite za romobilom, koji je brza i laka alternativa i pogodan izbor za veće udaljenosti. Trenutno su najpopularniji električni romobili, izuzetno brzo vas dovode do odredišta, a na putu ne trošite mnogo energije.

Bicikli

Naravno, ne smijemo zaboraviti na bicikl. Bicikl je ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo, uz koje parking nikada ne predstavlja nikakvu cijenu, a na taj način i dalje možete bezbjedno da se krećete i jačate svoje tijelo.

Sigurnost

Koje god prevozno sredstvo da vas iskuša, ne zaboravite na bezbjednost. Kažu da nesreća nikad ne miruje, pa za bezbrižno putovanje odaberite kacigu prave veličine koja će pružiti adekvatnu zaštitu. Tada možete birati između širokog spektra boja i otisaka. Vodite računa o bezbjednosti koljena i laktova sa štitnicima koji će zaštititi i vašu odjeću od suza.

I ne zaboravite da mijenjanjem vašeg automobila za jedno od gore navedenih prevoznih sredstava, ne samo da činite nešto dobro za svoje tijelo, već činite i svoj dio da očuvate životnu sredinu čistom.