Rolanje i romobili

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 62

24   60  

Proizvodi 1-24 od 62

24   60  

Zabava na malim točkovima

Točak je revolucionarno otkriće i oduvijek je privlačio pažnju svih zaljubljenika u sport, brzinu, zdravlje i zabavu. Očigledno je da se sve radi o kretanju. A šta se vrti, kreće se, prelazi put, doživljava i stvara novo ... Nije važno koliko su veliki točkovi. Mogu biti veoma mali kojima je lako izvoditi akrobacije i precizne pokrete a mogu biti i ogromni kojima prelazimo kilometre i kilometre.

Vožnja rolera

Vožnja rolera je sportska aktivnost, koja je u svojoj suštini svojevrsni spoj malih točkića i podloge, spona između hodanja i klizanja. Danas je rekreativno bavljenje sportom postao veoma raširen trend. Također, roleri su vrsta gradskog prevoza. Dostupni su sa točkovima različitih veličina koji određuju njihovu upotrebu. Većina rolera je opremljeno kočnicom koja je montirana na peti. Rolanje je sportska aktivnost koja razvija zglobove i muskulaturu, aktivnost kojom jačamo kardiovaskularni sistem, aktiviramo mišiće donjeg i gornjeg dijela tijela, a istovremeno vježbamo ravnotežu. Vožnja rolera je sport za muškarce, žene i djecu.

Vožnja skejta

Vožnja skejta je poput uličnog snowboardinga. Skejt je opremljen malim točkovima sa odličnim ležajevima i moguće je učiniti čuda na njemu. Tako se skoro svaki trotoar, platforma, ulica, pa čak stepenice i hodnici mogu pretvoriti u skejt park. Tu su atraktivni skokovi, salta, okreti za 180, 360, 720 stepeni i sve više i više trikova... Svaki od njih ima svoje ime i zaštitni znak. Zato je skateboarding izuzetno popularan već nekoliko decenija.

Romobil

Romobil je u suštini jedno od najjednostavnijih načina prevoza. Akrobatski skuteri su veoma popularni i uz pomoć njih možete izvesti atraktivne trikove. Oni dijele poligone i specijalne tematske parkove sa skejterima i vozačima BMX-a, gde su napravili brojne dodatke posebno za njihove akrobacije, gledajući ove trikove čini se da gravitacija i drugi fizički zakoni ne postoje.

Električni skuteri

U posljednje vrijeme i električni skuteri su postali izuzetno popularni, oni su veoma korisno gradsko prevozno sredstvo. Moguće je voziti se u školu i na posao. Oni nude oko 20 kilometara vožnje, što je svakako dovoljno za svakodnevne gradske rute.

Dodatna i zaštitna oprema

Naravno, ove sportske aktivnosti koje se odvijaju na malim točkovima zahtjevaju dodatnu i zaštitnu opremu. Kaciga se preporučuje, kao i štitnici za koljena, laktove i dlanove koji će spasiti od mnogih dosadnih ogrebotina i povreda. Sve ovo je dostupno u Intersport online prodavnici.

Punjenje…