Sadržaj

Trendovi

Kada svaki dan idete u školu sa svojim prevoznim sredstvom, bilo da je to bicikl, romobil, skejtbord ili roleri, vjerovatno mnogo puta pogledate napolje i provjerite vremenske prilike prije nego što napustite stan. Da li vam je poznata dosadna situacija kada iznenada počne da pada kiša a bilo je sunčano jutro, a tek ste na pola puta do škole ili isto kada se vraćate iz škole?

Ovih dana hirovito vrijeme nije više samo u aprilu, već se proširilo na sve mjesece i godišnja doba. Zato je dobro da budete spremni na promjenu vremenskih uslova kako biste održali raspoloženje i odjeću suhom sve do odredišta. Kako možete da riješite situaciju?

Ako je vaše prevozno sredstvo romobil, bicikl ili skejtbord, vožnja sa kišobranom će biti pomalo nezgodna. Čak i ako vozite rolere, kabanice i palerine su pogodniji izbor za brži i lakši put do odredišta.

Osim toga, ne zaboravite da zaštitite školski ruksak od kiše i nabavite vodoodbojnu navlaku za ruksak u Intersportu, koja se lako umota kada je ne koristite i ne zauzima malo prostora u školskoj torbi. Pored toga, izuzetno se brzo suši. Ako ste vozač romobila ili bicikla, razmislite o cipelama sa vodootpornom membranom, koje omogućavaju suvo, udobno i toplo nošenje.