Trčanje

Većina Intersport BH zaposlenika se bavi raznim sportovima kao što su: planinarenje, fudbal, fitnes, trčanje, biciklizam…Ove godine smo odlučili da okupimo Intersport tim trkača, koji će trenirati i trčati zajedno.

Intersport BH je dugogodišnji partner polumaratona u Banjoj Luci, Sarajevu i Gradišci, kao i Skakavac traila. U martu ove godine pozvali smo sve zaposlenike da se kroz Strava grupu pridruže treninzima i da se zajedno spremimo za Vivia Run&More vikend u Banjoj Luci. Trenirali smo uz savjete našeg saradnika Ersana Bijedića.

Run&More Weekend Banja Luka

Vivia Run&More Weekend u Banjoj Luci je jedan od najvećih i najbolje organizovanih festivala trčanja u BIH i šire. Zbog odlične organizacije, festivalske atmosfere i pratećih atrakcija, ovaj događaj privlači veliki broj trkača iz 30 zemalja! Centralni događaj je RMC Banja Luka polumaraton, a tu su i druge utrke:  RMC 10k by Metromedia, G-Drive 5k Team Run. Utrke Intersport School Run, MyBook Color Fun Run i Tropic Bambini Maraton su zbog kiše odgođene za 20. maj.

Intersport tim

Intersport tim, koji se sastojao od 22 zaposlenika iz više gradova, istrčao je utrke na 5 i 10K.  Uživali smo u atmosferi na startu, trčanju kroz Banja Luku, lijepom danu, usputnom razgledanju grada, veselom druženju, kao  i pristizanju trkača i kolega na cilj!  Troje kolega je istrčalo utrku na 10 kilometara, sa odličnim rezultatom.  Naša ciljna tačka bio je Intersport spot na tvrđavi Kastel, gdje smo podijelili i 600 poklona trkačima, u saradnji sa partnerom Sante.

Husein Selimović  iz Tuzle (na slici) je osvojio 3. mjesto na utrci 5K by G-Drive! Istrčao je 5 kilometara za 18 minuta i 33 sekunde. Čestitamo!

“Ovo je bio dan za pamćenje! Pamtit ću savršenu organizaciju i druženje sa kolegama. Nastavljamo sa trčanjem i nadam se da će nas na sljedećoj utrci biti još više!” (Admir, Sarajevo)

“Naš tim “Domaćini” bio je logistička i motivaciona podrša kolegama iz cijele BiH. Pripremili smo i iznenađenje za kolegu iz webshopa kojem je bio rođendan. Obradovali smo ga poklonima i tortom na Kastelu. Uživali smo u cijelom danu, od okupljanja, zagrijavanja, trčanja kroz naš grad, sve do druženja na cilju. “ (Gordana, Banja Luka)

“Jako sam se obradovala ideji da okupimo naš tim trkača i prva sam se odazvala pozivu. Čak me ni viroza nije spriječila da dođem u Banja Luku, a veliki broj trkača i uzbuđenje na startu su mi pomogli da zaboravim na prepreke i istrčim svoj lični rekord. “ (Eldina, Zenica)

Odlično raspoloženje od ranog jutra

Troje kolega je istrčalo utrku na 10K, svi za manje od 1 sat!

Rođendansko iznenađenje na cilju

Trčimo u istim patikama kao i vi

Intersport tim trčao je u odjeći našeg ekskluzivnog brenda Energetics. Brend Hoka One One prepoznao je trud i treninge našeg tima poklonivši nam patike za dio trkača , na čemu smo im posebno zahvalni.

Još neke zanimljivosti

Inspiracija za ovogodišnje medalje su simboli Banjaluke- tvrđava Kastel i rijeka Vrbas. Startni broj jedan na polumaratonskoj stazi nosio prvi čovjek Banjaluke Draško Stanivuković, koji je oborio lični rekord, istrčavši polumaraton za 1 sat i 49 minuta.

Trčanje nas povezuje

Okupljanje našeg tima, zajednički treninzi i prava zajednička utrka…to je samo početak. Oduševljeni ovim vrijednim iskustvom, inspirirani smo za dalje treninge i već planiramo nove utrke.

“Gdje god da trčite, u tihoj šumi, po uređenim stazama za trčanje ili  gradskim ulicama, trčimo i mi. 

S vama dijelimo entuzijazam za trčanje, za osjećaje koje ono budi i efekte koje ima na naše zdravlje.

Na svakom koraku stječemo dragocjeno iskustvo i dijelimo ga s vama, potkrijepljeno stručnošću.”

Intersport Kutak za trčanje