Trendovi

NBA Liga – sve što morate znati!

NBA Liga – sve što morate znati! Košarka je jedna od najpopularnijih svjetskih igara s loptom, a NBA liga u kojoj igraju svi najbolji košarkaši smatra se najvećom i, prema mišljenju mnogih ljubitelja košarke, i najboljom košarkaškom ligom na svijetu.

Ukratko o historiji NBA lige

NBA ili Nacionalna košarkaška liga (National Basketball Association) osnovana je 1946. pod imenom American Basketball Association (BAA). 1949. godine spojila se s Nacionalnom košarkaškom ligom (NBL) i preimenovala se u Nacionalnu košarkašku liga (NBA). U početku se u NBA ligi takmičilo 17 momčadi, ali taj se broj do danas jako razlikuje.

Godine 1954., prvi put je uvedeno pravilo od 24 sekunde, koje je značajno oživilo igru ​​u napadu, a mnogo godina kasnije slijedila je košarka na Starom kontinentu. U sezoni 1979/80 prvi put je uvedeno bacanje tri boda, što je NBA igru ​​učinilo još napadački orijentiranom i atraktivnijom.

Od svog početka i sve do danas, bilo je 74 NBA prvaka ili pobjednika. Među njima svakako se ističu Boston Celtics i Los Angeles Lakers koji su osvojili po 17 naslova. Potonji je posljednji put slavio 2020. godine, dok su Boston Celticsi bez titule više od 10 godina. Prošle sezone košarkaši Milwaukeeja došli su do naslova po drugi put u 50 godina. Mnogi NBA košarkaši također su s godinama stekli međunarodnu slavu i postali prave superzvijezde. Tu spadaju, na primjer, Michael Jordan, Earvin Magic Johnson, Larry Bird, Kobe Bryant, LeBron James i mnogi drugi. LeBron James također je iznimno popularan među hrvatskim ljubiteljima košarke, što majicu LA Lakersa čini više nego dobrodošlim navijačkim rekvizitom za gledanje utakmica.

NBA liga danas

Sezona 2021/22 bit će posebna, jer će to biti 75. sezona NBA lige, zbog čega je nazvana “NBA 75”. U tu će svrhu imena 75 najvećih NBA igrača u cijeloj historiji biti otkrivena na početku sezone. Košarkaška odjeća i sva ostala oprema također će biti obilježena posebno osmišljenim simbolom u povodu 75. obljetnice.

Nakon 37 godina pauze, brend Wilson se ove godine vraća kao službeni sponzor NBA lige. Ovdje možete saznati više o zajedničkoj historiji Wilsona i NBA lige. Liga će se igrati od oktobra 2021. do jula 2022., a svaka će momčad odigrati čak 82 utakmice. Trenutno u ligi postoji 30 timova, 29 iz SAD -a i jedan iz Kanade.

Timovi su podijeljeni na istočne i zapadne konferencije, a svaka ima tri divizije od 5 timova. Osam najboljih timova na svakoj konferenciji ide u finale prvenstva. Odavde se odvija eliminacijski sistem, a najbolje rangirana momčad igra s najlošijom. Prva momčad koja postigne 4 pobjede plasira se u sljedeći krug doigravanja. Danas se NBA smatra najboljom profesionalnom košarkaškom ligom u Sjedinjenim Državama, u kojoj igraju svi najbolji košarkaši iz cijele Europe i drugih dijelova svijeta. Stoga ne čudi što ga prate svi ljubitelji košarke širom svijeta!

Čak će i najveći NBA navijači i fanovi biti dobro zbrinuti u nadolazećoj sezoni!

Uspjehom košarkaša NBA liga postaje sve popularnija među navijačima. Ako smo prije godina često bili lišeni transfera košarke u NBA ligi, danas nam moderna tehnologija omogućuje da gledamo najveće košarkaške virtuoze usred noći.

Naravno, ne možemo propustiti osnovne rekvizite za košarkašku igru ​​- a to je košarkaška lopta Wilson NBA, koja je bila i službena košarkaška lopta još 1946. godine, a sada se vraća u NBA ligu.

Raznolik izbor košarkaških lopti Wilson NBA -a dostupan je svim profesionalcima i obožavateljima u Intersportu, i donosi vam najbolje košarkaško iskustvo bilo gdje i bilo kada. Opremite se za savršeno navijačko iskustvo u novoj NBA sezoni. Odjeću i opremu za navijanje pronađite u Intersportovom kutku ljubitelja košarke.