Trendovi

Top 5 fitnes patika za novu sezonu

Top 5 fitnes patika za novu sezonu. Nepredvidivo jesensko vrijeme i nešto niže temperature, razlozi su koji nas tjeraju da počnemo razmišljati o alternativnim sportskim aktivnostima u zatvorenom. A jedan od njih je i sve popularniji trening u teretani. Sve što vam za to treba je odgovarajuća sportska oprema – posebno prikladne patike za fitnes.

Najpopularnije modele nadolazeće sezone, već možete vidjeti na našim policama i u web trgovini. S njima će svaka aktivnost biti sigurna i ugodna, a možete ih koristiti i za bilo koji drugi oblik vježbanja u teretani.

NIKE Air Zoom Superrep 2

Brend Nike nikada nije razočarao svoje ljubitelje sporta, pa tako ni Nike Air Zoom Superrep 2. Ove jeseni bit će dostupna svim ljubiteljima fitnessa. Ženski model u kombinaciji crne, ljubičaste i zlatne boje, a njegova muška verzija u crno -bijeloj kombinaciji.

Bez obzira na sve, ove patike za fitness impresionirat će vas svojim dizajnom, jer se već vizualno ističu svojim unikatno dizajniranim đonom. Međutim, ovaj se ne ističe samo vizualno već i kvalitetom. Njegov poseban materijal pruža najbolje prianjanje, jer je savršeno prilagođen glatkim površinama u dvoranama.

NIKE Metcon 7

Ove jeseni impresionirat će vas još jedan Nike model patika za fitness, a to je Nike Metcon 7. S njim će treniranje u teretani zasigurno biti potpuno bezbrižno. Zbog posebnog profila đona, koji je prilagođen glatkim površinama u dvorani, može se koristiti i za bilo koju drugu sportsku aktivnost u zatvorenom prostoru.

Nike Metcon 7 patikama imat ćete najbolje prianjanje, a ujedno i veću stabilnost tokom brzih promjena smjera kretanja. Impresionirat će vas ne samo svojim izgledom, već i udobnošću. Gornji dio izrađen je od mrežastog materijala koji osim udobnosti pruža i veću prozračnost. Također, nemojte propustiti ženski model.

REEBOK Nano X1 Adventure

Reebok Nano X1 Adventure je model patika za fitness koje vas neće razočarati ni na najzahtjevnijim treninzima. Njihov gornji dio izrađen je od izdržljivog mrežastog materijala, koji omogućuje veću prozračnost i izdržljivost patika.

Na prvi pogled primijetiti ćete karakterističan dizajn đona, s fleksibilnim utorima koji pruža veću fleksibilnost pri izvođenju različitih aktivnosti kretanja. I muški i ženski modeli impresionirat će vas svojom stabilnošću i iznimnom udobnošću tokom treninga visokog intenziteta.

UNDER ARMOUR Charged Aurora

Fitness tenisice Under Armor Charged Aurora izrađene su posebno za ženska stopala, pa ne samo da izgledaju elegantno, već i impresioniraju drugim karakteristikama. Čim ga držite u ruci, zadivit će vas mala težina i poseban dizajn đona.

Ovaj model ima ugrađeno posebano ublažavanje s Micro G pjenom, koji osigurava udoban korak, odličan odziv i stabilnost. Fitnes patika čiji gornji materijal omogućuje veću prozračnost i izdržljivost patike, pa ćete je moći i koristiti duže vrijeme.

Under Armour Charged Commit TR 3

Muške patike za trening

Under Armour Charged Commit TR 3 su moderne muške patike za trening. Odlikuju malom težinom i udobnošću. Unutrašnjost je obložena posebnim protukliznim materijalom. Za ublažavanje brine tehnologija Charged Cushioning. Đon omogućava dobro prianjanje na različitim podlogama.

Gdje nabaviti patike za fitness, koje vas nikada neće iznevjeriti?

Budući da se biomehanika kretanja u fitnesu i druge vježbe u teretani, potpuno razlikuju od trčanja ili vožnje biciklom, potrebno je razmišljati o različitoj sportskoj obući. Ona osigurava potrebnu udobnost, stabilnost i odziv, pa nije svejedno u kakvoj fitnes patici trenirate. Svjesni smo toga i u Intersportu, stoga u svojoj ponudi nudimo široku paletu najkvalitetnijih tenisica za fitness, koje vas nikada neće razočarati prilikom treniranja.