Trendovi

Najbrže kopačke ikada: ADIDAS X SPEEDFLOW

Najbrže kopačke ikada: ADIDAS X SPEEDFLOW. Modeli kopački X SPEEDFLOW podržavaju trenutnu brzinu, radikalnu okretnost i instinkt za stvaranje prostora za igrače da postignu pravo stanje fluidnosti. Nove kopačke na tržištu nosit će velike fudbalske zvijezde poput Lionela Messija, Mohameda Salaha, Lindsey Horan, Heung-Min Sona, Karima Benzema i Vivianne Miedema!

Godine 2020. Adidas se usredotočio na razvoj laganih fudbalskih patika koje podržavaju brzi fudbal, a pružaju još veću brzinu na terenu. Govorimo o modelu X Ghosted.

Zatim je Adidasov proizvodni tim napravio korak unatrag. Savjetujući se sa profesionalcima i amaterima među sportašima, o tome kako poboljšati ovu već nezamjenjivu patiku.

Pripremili su i tri dodatna svojstva koja su neophodna za današnju modernu igru: brzinu, okretnost i instinkt. A upravo su na tim osnovnim početnim stupovima stvorili novu i jedinstvenu patiku za fudbal.

Nova fudbalska obuća, odnosno kopačke dizajnirane su ključnim karakteristikama dobre igre, a to su ubrzanje, sila i agilnost. Stvorene su uz pomoć stručnjaka, i fudbalskih profesionalaca i amatera. A njihova je glavna svrha omogućiti igraču postizanje maksimalne brzine. Na našem tržištu nove kopačke bit će dostupne u svim bolje opremljenim sportskim trgovinama.

Kako bi fudbaleri mogli brzo promijeniti smjer kretanja čak i u najnepredvidljivijim situacijama na travnjaku, poboljšana je konstrukcija nove kopačke. Dorada i obnavljanje novog modela, osiguravaju stabilnost u svim smjerovima, dok su iznimno lagani za bolju mobilnost.

Tim koji stoji iza novog proizvoda X Speedflow, također je ispunio želju igrača za nešto mekšom petom kako bi patike za fudbal bile udobnije.

Što je dovelo do nove konstrukcije i protuklizne podloške za pete izrađene od mekših, udobnijih materijala.

Najsavremeniji model kopački Adidas nije samo najfunkcionalniji do sada, već je i iznimno vizualno privlačan i estetski savršen. Žive boje patika za fudbal čine je još vidljivijom pa mu suigrači, primjerice, mogu dati loptu tačno u trenu.

Sofisticirani oblik patike omogućuje još bolju kontrolu lopte i pruža još preciznije udarce raznim tehnikama. Budući da je cipela niska, zglobovi su fleksibilniji i gibljiviji. Model je nizak i uzak kako bi se čvrsto prilijegao uz stopalo, pa je kontrola loptice idealna. Grubi i konveksni profil đona osigurava maksimalno prianjanje na travnatim površinama.

1
1
2
1
2
3

O Adidasu i fudbalu:

Adidas nije samo svjetski poznat uspješan i kvalitetan brand, već se može pohvaliti i globalnim sponzorstvom i sponzorom fudbala. Službeni je dobavljač najvažnijih fudbalskih turnira na svijetu. Uljučujući Svjetsko prvenstvo u nogometu, Europsko prvenstvo u UEFA -i i Ligu prvaka UEFA -e. Adidas također sponzorira neke od najboljih svjetskih klubova, uključujući Manchester United, Real Madrid, Arsenal, FC Bayern München i Juventus. Te je partner najboljim igračima, među kojima su Leo Messi, Paul Pogba, Mohamed Salah, Paulo Dybala, Gabriel Jesus, Roberto Firmino, Joao Felix, Serge Gnabry, Dele Alli, Karim Benzema, Vivianne Miedema, Lindsey Horan i Wendie Renard.