Trčanje

PREPORUČAMO 10 TOP MODELA CESTOVNIH PATIKA

S Intersportove bogato opremljene police za cestovno trčanje, izabrali smo deset najatraktivnijih modela za proljetno i ljetno trčanje. U ovom ćete izboru zasigurno naći model koji će vam savršenog odgovarati, a moramo priznati da su neki baš neodoljivi dizajnom i bojama.

ADIDAS

Adidas ima nekoliko modela patika za trkače koji trebaju stabilnost, a svi imaju oznaku ST u nazivu. Gornjište je izrađeno od mrežastog materijala, čija rupičasta struktura omogućava prozračnost, a ujedno sigurno i udobno obuhvaća stopalo. Cijela konstrukcija patika napravljena je s ciljem stabilizacije stopala, od pojačanih šavova, do okvira koji petu drži “zaključanom”.

Boost tehnologija đona i kod ovog modela pruža učinkovito ublažavanje udaraca o podlogu, uz izvrstan povrat energije. Ovdje ćemo pronaći boost pjenu u dvije različite gustoće, ovisno o mjestu i funkciji koju treba obaviti unutar đona.

Poznati torzijski sistem smješten je u sredini patika, a osigurava neovisno kretanje prednjeg i stražnjeg dijela stopala te mu daje potporu. Sloj Continental gume osigurava odlično prianjanje na suhim i mokrim cestama.

Ako tražite stabilnost pri svakom koraku, adidas SOLAR GLIDE ST 3 bit će odličan izbor!

U vječnoj potrazi za inovacijama, adidas je pronašao sklad između težine, amortizacije i odziva u patikama ULTRABOOST 21. Prozračno, bešavno pletivo gornjišta Primeknit+ obuhvaća stopalo poput druge kože, a uz to, Tailored Fibre Placement usmjerava potporu prema sredini stopala. Petni dio gornjišta osigurava savršeno prianjanje, smanjujući rizik od žuljeva i iritacija. Pri izradi ove patike adidas je još jednom potvrdio da razmišlja ekološki, korištenjem Primeblue materijala recikliranog iz oceanske plastike.

Boost tehnologija u potplatu načinjena je od sićušnih TPU kapsula, koje zajedno tvore platformu, upijaju, pa vraćaju energiju, povećavajući tako efekt odskoka. Na dno srednjeg đona dodana je nova torzijska opruga, koja pruža sigurnost pri doskoku i trenutni prijelaz kad pojurite naprijed.

Đon StretchWeb presvučen je Continental gumom koja pruža vrhunsko prianjanje na suhim i mokrim podlogama. Uz adidas ULTRABOOST 21 nema više izgovora, izađite i potrčite!

ASICS

ASICS GEL-NIMBUS svoj legendarni status potvrđuju već 23 godine. Ove neutralne patike za cestovno trčanje nude iznimnu udobnost, čak i na najdužim treninzima. U svojoj Lite-Show verziji donosi bolju vidljivost i sigurnost u uvjetima slabog osvjetljenja. Konstruirano s naglaskom na udobnost i prozračnost, gornjište se odlikuje mekšim mrežastim materijalom, posebno projektiranim za duge staze.

Iznimnu mekoću i ublažavanje udarca o podlogu osigurava mekša GEL tehnologija u srednjem đonu i na peti, koja djeluje u kombinaciji s FlyteFoam pjenom.

Tehnologija TRUSSTIC, smještena ispod svoda stopala, pruža stabilnost, smanjuje težinu i produžuje vijek trajanja patika. Na đonu su područja izrađena od smjese gume Ahar lite, koja garantuju trajnost i dobro prianjanje patika za podlogu. ASICS GEL-NIMBUS 23 – za sve vaše treninge na cesti.

ASICS-ova perjanica među triatlonskim tenisicama, GEL NOOSA TRI 13 prepoznatljiva je po paleti ludih boja koje jednostavno pršte energijom. Iako imaju nekoliko elemenata baš za triatlonce, ovo će biti idealne patike i za mnoge koji samo trče. Zbog ugodnog mrežastog gornjišta Noose možete nositi i bez čarapa.

Srednji đon Flytefoam, zahvaljujući EVA pjeni, nudi savršenu udobnost i povećanu fleksibilnost u prednjem dijelu stopala. Ovo su iznimno lagane patike, zahvaljujući novoj Guidesole tehnologiji. Donji dio đona od Aharplus gume sprječava prekomjerno trošenje na izloženim mjestima i produžuje životni vijek patika.

Elemente za brzo obuvanje posebno će pozdraviti triatlonci u drugoj tranziciji. ASICS NOOSA TRI 13 izvrstan su izbor za širok raspon aktivnosti – tempo trčanje, duge staze, natjecanja… bit će vam iznimno udobne, a onaj “bling” efekt u njima vam je zagarantovan.

HOKA ONE ONE

Hoka One One Clifton 7 donose nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodni model, koji ima već legendarnim status među trkačima željnim mekoće na cestovnim treninzima. I dalje je tu savršena kombinacija mekoće i male mase, kao i udobnog i laganog đona od EVA pjene.

Meta-Rocker i jedinstven osjećaj koraka, ova tehnologija nadopunjuje prirodni korak i pomaže u kretanju prema naprijed. Novost na novom modelu je nadograđeno aerodinamično gornjište s mrežom konstruiranom za čvrstoću i prozračnost. Tu su i mekani jastučići, koji smanjuju pritisak na Ahilovu tetivu.

Hoka One One Clifton 7 namijenjene su trkačima s neutralnim stopalom, koji žele udobnost i mekoću na kratkim i dugim treninzima, a zbog mekoće koju pruža EVA pjena svrstavaju ih i u grupu patika za oporavak.

MIZUNO

Mizuno Wave Ultima 12 udobna je i posebno dizajnirana patika za velike udaljenosti, uključujući i maraton. WAVE ULTIMA 12 ima meki potplat od U4icX pjene upotpunjen Wave umecima, dakle ublažavanje osigurava zahvaljujući dvodijelnom đonu. Gornjište WAVE ULTIME 12 je od AIRmesh materijala, a nudi odličnu prozračnost tokom aktivnosti.

Dynamotion Fit inovativan je dizajn koji koristi elastične tkanine, kako bi se prilagodio kretanju stopala tokom cijelog ciklusa trkačkog koraka. SmoothRide platforma konveksnog je oblika s kontrolom savitljivosti, ona pridonosi nesmetanom prelazu od pete prema prstima pri svakom koraku.

Đon Wave Ultima 12 opremljen je čvrstom karbonskom gumom X10, izrađenom za trajnost i odlično prianjanje. Ako tražite cestovne patike za svakodnevni trening, trening dužine ili utrku, izaberite Mizuno Wave Ultima 12.

Mizuno Wave Sky Neo izrazito su udobne neutralne patike za cestovno trčanje. Waveknit ekano, podatno i elastično, gornjište patike dobro drži stopalo, a dovoljno je udobno da se može trčati i bez čarapa. Konstrukcija pletiva je različitih gustoća, ali čak ni najdeblja područja ne stvaraju toplinu.

Gornji dio potplata sastavljen je od Enerzycora, srednji dio od U4Icx materijala, a donji dio od Enerzy sloja – oni zajedno daju mekoću, stabilnost i odzivnost.  Sloj Mizuno Wave ostaje glavni element konstrukcije đona kako bi garantovao stabilnost, kontrolu i apsorpciju udara. Za stvarno udobno trčanje –  Mizuno Wave Sky Neo.

SALOMON

Salomon Sonic 4 Balance cestovna patika usavršena je najnovijom amortizacijskom tehnologijom Optivibe, kako bi se prigušile neugodne vibracije, ali bez žrtvovanja povratka energije. Opremljena je da bude gipka i odskočna, ali i meka. Donji đon čini već poznata Salomonova tehnologija Contagrip koja omogućuje optimalno prianjanje na različitim podlogama.

Gornjište odlikuje povećana prozračnost i udobnost, s još mekšom mrežicom i unutrašnjošću. SensiFit tehnologija dodatno obgrljuje stopalo i pruža vrhunsko prianjanje od srednjeg dijela stopala do klasičnog sistema vezanja.

Ako tražite patiku za treniranje koja beskompromisno pruža amortizaciju i potporu, Salomon Sonic 4 je patika za vas. Namijenjena je za trkače s neutralnim stopalom, ali dobar će izbor biti i svim početnicima koji još ne znaju što im najbolje odgovara.