Sadržaj

Trčanje

Kada skrenemo sa uređenih površina, ulazimo u novu trkačku dimenziju. Raznovrsno tlo pod nogama, kosine, kamenčići, trava zahtjevaju od trkača da se više fokusira na stazu. Pokret postaje dinamičniji i svaki korak jedinstven. Ovakvom načinu trčanja prilagođena je i posebna vrsta patika za trčanje po prirodnom terenu. Opremljene posebnim membranama, čak i u vlažnom i hladnom dijelu godine, omogućavaju mnoštvo užitaka u trčanju.

Adidas Terrex Agravic TR

Patike koje vole brdoviti teren. Izrađene su od trajnog materijala imajući u vidu travu, blato, kamenje i karakteristike prirodnog terena. Akcenat je na čvrstom đonu sa nešto mekšom verzijom gume od planinarskih cipela, koji također pruža dobro prianjanje u vlažnom ili suhom vremenu. Patike Terrex Agravic TR opremljene su Goretex membranom, koja sprječava ulazak vode u patike, istovremeno osiguravajući prozračnost. Zbog toga su i pravi izbor za trčanje u vlažnom i hladnom dijelu godine.

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon je kod kuće na prirodnom terenu, pa su imali visoke kriterijume prilikom dizajniranja novog Speedcross 5 GTX. Jedna od najprepoznatljivijih karakteristika patika je poseban uzorak đona koji, čak i uz pomoć gumene smjese Salomonov Contagrip, pruža izvrsno prianjanje na blatnjavom, mokrom ili blago snježnom terenu. Podršku pruža Salomonova dokazana Sensifit tehnologija koja stabilizuje stopalo tokom trčanja po različitim tipovima prirodnog terena. Goretex membrana je adekvatna zimska zaštita, koji osigurava da ostatak patike ostane suh čak i po vlažnom.