Sadržaj

Biciklizam

Koliko često se zapitate da li je vaš svaki dan sličan? Da li isto započinjete svako jutro? Da li isto završavate svaki dan?

Svakodnevnica nam donosi uobičajene obaveze koje nas ubacuju u vrtlog monotonije. I kada se osvrnemo iza sebe shvatimo zapravo da svaki dan počinjemo šoljicom kafe. A završavamo ispred računara gledajući šta ima na društvenim mrežama, televizoru, novinama. Sve to utiče na naše raspoloženje, i kada se završi naš radni dan shvatimo zapravo da smo ga započeli i završili na isti način kao i prethodni.

Okreni pedale, i sve će biti drugačije

Radne obaveze, porodične obaveze i još po koja dnevna obaveza izvan navedenih ispune naš dan. A onda se često zapitamo šta smo to korisno uradili danas za sebe? Šta je to što nam je danas dalo energije da u novi dan uđemo puni elana, raspoloženi, spremni za novi početak. Koji nam donosi svako jutro sa sobom.

I tako riješimo da nakon napornog dana sjednemo na našeg dvotočkaša, zavrtimo pedalama i krenemo pravo ka biciklističkoj stazi.

Taj fenomenalan osjećaj slobode dok se točkovi okreću, a vjetar nam miluje naša ozarena lica. Taj predivan svjež vazduh pored rijeke i šuštanje lišća dok puše lagani vjetrić su zapravo male stvari. Koje toliko mogu da nam uljepšaju popodne i donesu onaj odgovor na pitanje. Šta sam danas korisno učinio za sebe?

Vožnja sa prijateljima, idealan vikend je tu!

I pored toga što usamljena vožnja biciklom može da nam bude izduvni ventil od svakodnevnice, ipak vožnja u društvu predstavlja ono pravo uživanje koje ne može da se mjeri ni sa čim.

Idealan vikend i ovog proljeća može započeti laganim jutarnjim zracima sunca koji se odbijaju o sjajnu površinu rijeke, dok se magla lagano razbija. Tvoj prijatelj/prijateljica koji te čeka na biciklu i lagana vožnja može da počne. Ćaskanje uz okretanje pedala, lagana jutarnja fizička aktivacija su odličan spoj da započnete idealan dan.

Biciklizam danas

Kada govorimo o biciklizmu u današnje vrijeme prvo na šta pomislimo je rekareacija i vožnja dugačkim biciklističkim stazama u svrhu opuštanja i druženja. Činjenično stanje je da se sa razvojem automehanizacije bicikl potpuno sklonio u drugi plan i da je naš saputnik u lijepim proljetnim danima kada možemo sa porodicom uživati na stazi duž pokraj rijeke.

Iako ne može u savremeno doba koje je unijelo velike novitete u svim sferama da zamjeni automobil, treba da shvatimo da naš vjerni dvotočkaš može biti najbolji prijatelj kad god poželimo da uživamo i otisnemo se pedalama u vrtlog dobrog raspoloženja i osjećaja slobode.