Fitnes

Danas više ne postoje tajne o tome da je redovno vježbanje neophodno za zdravlje, vitalnost i dobrobit svih nas. To također pokazuje da je sve veći broj ljudi koji redovno trenira, i pored činjenice da njihove misli o rekreaciji nisu uvijek pozitivne.

Za vas imamo jako dobre vijesti – rekreacija može biti izuzetno atraktivan i zabavan zadatak koji brzo prelazi u naviku i koji jedva čekate.

Dakle, ako pretpostavimo da se nikada niste  bavili sportom ili rekreirali pročitajte sljedeće savjete.

1.Razmislite o tome kakav vam trening odgovara

Nemojte krenuti odmah sa kupovinom nove skupe opreme npr. Ski opreme ili fitnes opreme. Prije toga napravite dobar plan o treninzima koji će vam biti od koristi. Razmislite o tome koje vježbe vam najviše odgovaraju i poslije njih se osjećajte ispunjeno. U svemu tome vam dosta može pomoći YT video snimka gdje se možete upoznati s tehnikama i vrstama vježbi.

2. Krenite redom

Ako do sada niste redovno vježbali, jasno je da nemate kondicije, tako da prva i najveća greška koju možete napraviti je ponavljanje velikog broja vježbi na jednom treningu. To može dovesti do prekomjernog umora, bolova u mišićima, kao i neželjenih povreda- to su sve posljedice koje mogu nastati zbog preopterećenja kao i odustajanja.

3. Radite sa svojim prijateljem (prijateljicom)

Ako ste od onih kojima nužno treba izvor motivacije, dogovorite se da odradite vježbe sa prijateljem (prijateljicom) koji redovno trenira. To će vam sigurno biti od koristi i motivisati vas čak i kada pomislite na odustajanje.

4. Budite uporni

Kažu, navika je željezna  košulja. Što znači da morate imati na pameti, da trening i vježbanje prihvatite kao način života. Stoga, bez obzira kako se osjećate, gledajte da se na treningu zadržite jedno vrijeme i vidjet ćete kako vježbanje u kontinuitetu dobro djeluje na vas i vaše zdravlje.

5. Kvalitetna fitnes oprema

Priznali to ili ne, jedna od većih motivacija je i kvalitetna oprema. Ako se osjećamo lijepo u odjeći i spremni smo za sport, bit ćemo još spremniji za trening i rekreaciju.

Pravilna i kvalitetna oprema je također važna iz praktičnih razloga: pažljivo odabrani materijali trebaju osigurati da se odjeća ne lijepi za tijelo i omogućava brzo sušenje, jer u suprotnom može biti jako neugodno i nezdravo. Modeli moraju biti dizajnirani na takav način da ne budu ni previše zategnuti, a ni labavi, već da lijepo prijanjaju vašem tijelu.

Ali najvažnija stvar u sportu je obuća, koja stopalu mora osigurati sljedeće:

  • Dobru podršku kako bi se osigurala stabilnost, jer je to jedini način da se spriječi ozljeda pa čak i pad;
  • Mora biti lagana, tako da ne otežava naše vježbanje i ne ometa nas;
  • Mora biti prozračna, da koža može disati;
  • Mora biti mekana, tako da zglobovi i kralježnica ne budu opterećeni, preporučuje se da đon sadrži gel.

Sve ovo i više nudi vam novi Everchill TR 2.0, raznovrsne patike za trening. Opremljene paketom najnovijih Reebok tehnologija, koje će odgovoriti svakom vašem zahtjevnom treningu.

Reebok Everchill TR 2.0 patike održavaju temperaturu vaših stopala tokom cijelog treninga. Dodatak sa gelom, osigurava efikasno prigušivanje. Čvrsta, ali prozračna mreža dozvoljava stopalu da diše, čak i na najintenzivnijem treningu. Pored toga, izuzetno su lagane, tako da vas neće ometati i moći ćete se u potpunosti posvetiti treningu i dati maksimum od sebe.

Šta čekate? Opremite se sa novom opremom i krenite na trening sa svojim prijateljem! Vjerujte sebi, jer kada počnete shvatati rezultate vašeg duha i tijela, shvatit ćete da ste učinili dobru stvar za svoje zdravlje.