Sadržaj

Zimski sportovi

Dobermann i Sentra koje mirišu po skijaškoj Italiji.

Kad nabrajamo skijaške velesile, nikako ne možemo izostaviti Italiju. U historijskom, takmičarskom, rekreativnom, turističkom i, ne manje važno, šminkerskom smislu Talijani su tradicionalno među najboljima na svijetu. Uz sve to, njihov pogled na skijanje sadrži i malo romantike, uživanja i dolce vite. To se svakako odražava i u njihovim proizvodima.
S Apeninskog poluotoka potiče mnogo vrhunskih proizvođača skijaške opreme. Ali uloga snježnog zastavnika talijanske trobojnice u posljednjoj deceniji pripada robnoj marki Nordica.
Svoju priču počeli su kao proizvođači vrhunske skijaške obuće, a prije deset godina počeli su proizvoditi i skije. Odmah su oduševili kombinacijom dizajna, ljepote i učinkovite tehnike. S njihovim skijama prvi je pobijedio Giorgio Rocca, a posljednjih godina tu tradiciju nastavlja njemački skijaški virtuoz Felix Neureuther.
Većina Nordicinih modela nosi naziv Dobermann. U te skije ugrađeno je nekoliko vrlo učinkovitih tehnologija. Balsa Core zasniva se na ekološkoj drvenoj jezgri koja nudi izuzetno malu težinu. Stabilnost njihovih skija osigurava podložna ploča EVO koja izvrsno transformira energiju uzduž cijelih skija.
Nordicina linija ženskih skija nosi ime Sentra. Riječ je o atraktivnim proizvodima, koji su konstrukcijski i geometrijski prilagođeni predstavnicama nježnijeg spola. Naravno, osmišljene su u dizajnu koji prati najnovije modne smjernice.