❄️ SKIJANJE NAS POVEZUJE ❄️

Sve je ljepše u društvu pa tako i skijanje! 🎿

Gdje god da se bavite zimskim sportovima, Intersport je uz vas sa proizvodima, inspiracijom i savjetima koji su vam potrebni.

Kako izabrati prave skije?

Bez obzira na kom nivou se bavimo skijanjem, i dalje nam trebaju skije koje po dužini, geometriji, torzionoj stabilnosti i savijanju odgovaraju našem znanju i fizičkoj sposobnosti.

Po namjeni skije se dele na:

  • Višenamjenske skije – Dizajnirane su tako da omogućavaju dugačke i kratke okrete i uglavnom su namenjene skijanju na organizovanim stazama.
  • Allround skije – Njihov širi dizajn omogućava lakše kretanje po mekšem snegu, tako da su pogodne za skijanje izvan uređenih staza.
  • Skije koje su izvedene iz takmičarskih – Za dobre rekreativce koji uživaju u kraćim okretima, podobne su slalom skije pod SL oznakom. Za one koji uživaju u dužim okretima,  su veleslalomske skije sa oznakom GS.
  • Ženske skije – Skije, koje su napravljene posebno za žene, su mnogo lakše, a vezovi su postavljeni nešto više, što ih čini lakšim za manevrisanje i bolje rukovanje.

NAJNOVIJE SKIJE:

NE SMIJEMO ZABORAVITI:

Šta sve trebamo znati o pancericama

Veličina i tvrdoća pancerica su od ključne važnosti

Pancerice moraju biti odgovarajuće veličine. U prevelikim, stopalo neće biti čvrsto na mestu, što nije najbezbjednije. U premalim, noge će biti bolne i stvorit će se bolni žuljevi.

Koliko tvrde pancerice da izaberemo zavisi prije svega od nivoa  znanja skijanja i težine. Tvrđe pancerice su dizajnirane za skijaše sa vrlo dobrim vještinama skijanja ili većom tjelesnom težinom. Čvrstoća pancerice označava takozvani fleks, označen brojevima od 50 do 150. Što je veći fleks, to su teže pancerice.