Fudbal

Brend adidas predstavio je svoju najnoviju kopačku – adidas X CRAZYFAST, opremljenu laganim AERO tehnologijama, dizajniranim za brzinu u svakoj minuti utakmice.

Svi modeli kombiniraju najbolju tehnologiju kako bi osigurali brzinu tokom igranja u svim ligama. Prilikom razvoja serije X CRAZYFAST, adidas je imao jedan cilj na umu – svako bi trebao iskusiti prednosti kopačke. Stoga su se za pomoć i testiranje obratili grupi koju čine jednaki udjeli muškaraca i žena, profesionalnih fudbalera i onih koji prvi put otkrivaju svoju ljubav prema fudbalu.

Za igrače/igračice koji svoje utakmice igraju na stadionima, poput nogometašica koje će se ove godine natjecati na Svjetskom prvenstvu, najlakša verzija X CRAZYFAST P+ odličan je izbor. To osigurava optimalnu brzinu i kombinira najnovije inovacije u savršenom modelu za igrače na vrhuncu karijere.

Kolekciju upotpunjuju modeli P1 s pertlama, i P1 bez pertli u različitim cjenovnim razredima. Oba su opremljena laganom i naprednom tehnologijom, prilagođenom fudbalerima svih liga.

Mahsa Aryan, globalna direktorica kategorije za adidas fudbalske kopačke, izjavila je:
“Moderna igra fokusirana je na brzinu i sposobnost brzog oduzimanja lopte suparniku. Igrači moraju brzo razmišljati i još brže reagirati, tako da nema mjesta za ometanje. Franšiza X i sve ono, što ona nudi, ima sve važniju ulogu s obzirom na razvoj i sve veće brzine, koje se postižu u današnjem fudbalu.

Set modela X CRAZYFAST omogućuje fudbalerima na svim razinama – onima koji se natječu na najvećim stadionima, do onih koji igraju fudbal na terenima na lokalnim travnjacima – da budu najbolji u najbržim trenucima utakmice.”

Novosti, koje donosi X CRAZYFAST

Najveća inovacija u svim modelima X CRAZYFAST dolazi od nadogradnje adidasove inovativne SPEEDFRAME tehnologije đona. Karbonska verzija je zamijenjena novim AEROPLATE umetkom, koji čini đon lakšim za 5 grama. Novina osigurava optimalnu udobnost i odziv, dok je dizajn đona ostao isti – optimiziran za dinamično kretanje, što također osiguravaju čepovi koji omogućuju optimalno prianjanje s podlogom tokom ubrzanja na terenu.

Još više inovacija, koje pomažu u postizanju još većih brzina, također se mogu pronaći u gornjem dijelu obuće. Potreba za brzinom također zahtijeva stabilnost i podršku u svakom trenutku.

✔ Model P1 karakterizira AEROCAGE inovacija – inženijerski konstruirana tkanina koja udobno prianja uz srednji dio stopala i pruža najbolju potporu i stabilnost. Opremljena je i AEROPACITY SPEEDSKIN – jednoslojnom monomrežom koja osigurava udobnost duž cijelog stopala. Opremljena je PRIMEKNIT materijalom koji ugodno prianja uz nogu i pruža dobar kontakt s loptom.

PREDATOR ACCURACY.3 SG

adidas X CRAZYFAST.4 TF

adidas X CRAZYFAST.3 FG

adidas X CRAZYFAST.4 IN

adidas X CRAZYFAST.4 IN J