Sadržaj

Trendovi

Ljeto je tu i vrijeme je da započnete planiranje svog savršenog odmora. Otkrijte idealnu plažu za odmor, sport i zabavu! Naš region obiluje predivnim mjestima gdje možete spojiti sunce, pjesak, sport i zabavu. Bilo da želite opuštajući odmor ili aktivan boravak na plaži, zajedno tražimo mjesto koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Za plažu vam je potrebno samo dobro raspoloženje, a sigurni smo da će novi trendi kupaći, udobne japanke, kačket i naočale za sunce upotpuniti vaš stajling ovog ljeta i doprinjeti još boljem raspoloženju i samopouzdanju. Opremite se opremom za plažu i krenite u svoj nezaboravan odmor i zabavu.

Predstavljamo vam top 5 plaža u regionu, a svaka sa svojim jedinstvenim karakteristikama čini idealno mjesto za sportske aktivnosti i zabavu.

  1. Zlatni rat, Brač

Zlatni rat je najpoznatija plaža na Jadranu, koja se nalazi na južnoj obali ostrva Brač. Zbog svoje neobične ljepote je jedan od simbola turizma u Hrvatskoj i pravo surfersko utočište. Plaža ima upečatljiv oblik koji se mijenja sa plimom i osekom i osim što je prelijepo uređena, ovdje možete uživati u mnogim sportskim aktivnostima, kao što su odbojka na pjesku, fudbal, tenis i vožnja bicikla. Idealna je destinacija za ljubitelje svih vodenih i adrenalinskih sportova. Možete uživati u vožnji popularne sup daske, ili voziti kanu i kajak. Dodatna oprema za vodene sportove će vam mnogo olakšati ove aktivnosti. Iako će vas prijatan vjetar rashladiti, ne zaboravite da se zaštitite od sunca, koristeći kape i kačkete.

2. Jaz, Budva

Jaz je plaža koja se nalazi 2,5 km od Budve i predstavlja jednu od najomiljenijih i najdinamičnijih plaža u Crnoj Gori. Idealna je za opuštanje, sport i zabavu. Možete uživati u sunčanju i plivanju, vožnji čamcima ili se oprobati u skijanju na vodi. Prepustite se mirisima prirode i morskim zvucima. Na ovoj plaži zbog dužeg plićaka, djeca uživaju u vodi i ronjenju. Ponesite maske i disaljke za vodu, koje će im pomoći da se zabave istražujući pod vodom, kao i praktične naočale za plivanje. Za ljubitelje aktivnosti na plaži, opremite se sa loptom za odbojku ili kompletom za badmington i zabava može da počne!

3. Kopakabana, Ulcinj

Plaža „ Jadranska Kopakabana“ se nalazi u Ulcinju i dugačka je 13 km. Prekrivena je finim pjeskom koji je bogat mineralima i ima ljekovita svojstva. Na dugoj pješčanoj plaži možete kombinovati sportske aktivnosti i opuštanje. Japanke ili ljetnje papuče će zaštititi vaša stopala od vrelog pjeska, a udoban kupaći kostim vas neće sputavati tokom raznih aktivnosti na plaži. Ponesite što više opreme za plažu koja će vas zabaviti, kako biste dugo uživali na ovom egzotičnom mjestu.

4. Ohridsko jezero, Makedonija

Ako ste avanturističkog duha, Ohridsko jezero će vas oduševiti svojom bogatom kulturno – historijskom ponudom i sjajnim specijalitetima. Jezero spada u red najstarijih jezera na svijetu i sa pravom nosi epitet makedonskog slatkovodnog mora. Okruženo je visokim planinama Nacionalnog parka Galičica, pa ćete uživati u netaknutoj prirodi. Najljepše plaže se nalaze izvan grada Ohrida. Jezero pruža mogućnosti za pecanje, vožnju čamcem i duge šetnje pored jezera. Bezbjedniju vožnju po jezeru omogućiće vam dodatna sigurnosna oprema za sportove na vodi. Ljubitelji planinarenja iskoristite svoje udobne patike za planinarenje i štapove, kako bi ste što lakše došli do vrha Galičice i uživali u fascinantnom pogledu na Ohridsko i Prespansko jezero.

5. Neum, Bosna i Hercegovina

Ako tražite skriveni dragulj za odmor i sportske aktivnosti, Neum je pravo mjesto za vas. Nalazi se naspram poluostrva Pelješac, a od grada Dubrovnika je udaljen 70km. Posljednjih godina je ovaj gradić postao popularno turističko mjesto. Betonske i šljunkovite plaže su odlične za sunčanje, kupanje i mnoge ljetnje aktivnosti. Ponesite svoje omiljene udobne papuče, kupaći kostim, kačket, naočale i fotoaparat, kako biste zabilježili čarobne trenutke na ovom prelijepom mjestu.

Pred vama je pravo vrijeme da osmislite svoj odmor pored vode i iskusite nezaboravnu kombinaciju odmora, sporta i zabave. Nezavisno od toga da li preferirate aktivnosti na vodi ili kopnu, ove plaže mogu mnogo toga da ponude. Budite spremni za avanturu i prepustite se čarima prirode. Intersport je tu da vam pomogne da pronađete savršenu opremu za plažu, koja će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ne čekajte, odaberite jednu ili više plaža sa naše liste i započnite planiranje nezaboravnog ljeta.