Sadržaj

Plivanje

Ljeto nam polako, ali sigurno kuca na vrata i vrijeme je za kupovinu najvažnijeg sezonskog komada – kupaćeg kostima! Odabir kupaćeg kostima može biti teška odluka, i čini se da postoji beskrajan izbor stilova i oblika. Može biti stresno, ali ne mora biti beznadno. Dakako, postoje neke stvari koje biste trebali uzeti u obzir kada odlučujete koji kupaći kostim odabrati. Prije nego što jednostavno „zaronite“ u ono što je moderno ove sezone, uzmite u obzir faktore koji su ključni kod odabira kupaćih kostima.

Kombinujte i uskladite

Stvaranje savršenog kupaćeg kostima počinje kombiniranjem i slaganjem vaših omiljenih komada. Mnogi ljudi nemaju istu veličinu za gornji i donji dio i stoga počnite tako što ćete pronaći pravu veličinu za svoj tip tijela. Zatim odaberite količinu pokrivenosti i podrške (jednodjelnidvodjelni) koju želite na temelju osobnih preferencija i načina na koji ćete koristiti svoj novi kupaći kostim.

Ako ste strastveni ljubitelj sunčanja koji želi savršenu preplanulost, manje prekrivanja omogućit će vam više izlaganja suncu. Ako vam dani iz snova na plaži znače igranje odbojke, veslanje na SUP-u ili duga poslijepodneva plivanja, tada će vam veća pokrivenost pružiti podršku i zaštitu od sunca.

Odaberite suknje za kupanje ako želite zabavan i ženstven izgled ili kratke ženske kupaće kostime ako volite ležernu surfersku atmosferu. Miješanje i slaganje omogućuje vam da imate cijeli ormar kupaćih kostima, sa samo nekoliko ključnih komada. Za roditelje mališana, pobrinite se da njihov kupaći kostim može izdržati test povlačenja i puzanja – ostat će na mjestu čak i ako ga malene ručice povlače u bazenu ili dok na sve četiri grade pješčane dvorce na plaži.

Pronađite pravi stil

Ključ pronalaska savršenog kupaćeg kostima je odabir pravog kroja za vas. Svatko je tijelo idealno za plažu, a pronalaženje pravog stila za vaš oblik pomoći će vam da se osjećate udobno i samouvjereno u novom badiću. Kako biste pronašli savršeni kupaći kostim, važno je znati svoj tip tijela, a stilovi i veličine kupaćih kostima razlikuju se ovisno o bokovima, struku i grudima. Izmjerite svaki kako biste odredili svoj oblik.

  • Dijamantni oblik:   uravnotežena ramena i bokovi, širi u struku
  • Pravokutnik:   uravnotežena ramena i bokovi, malo ili bez definicije struka
  • Obrnuti trokut:   šira ramena ili veće poprsje, uži bokovi
  • Oblik trokuta:   uža ramena ili manje poprsje, puniji bokovi
  • Oblik pješčanog sata:   uravnotežena ramena i bokovi, dobro definiran struk

Izmjerite svoju veličinu

Pronalaženje prave veličine ključno je za odabir kupaćeg kostima koji je i moderan i udoban. Kupaći kostim koji je preuski ili prelabav može izgledati nimalo laskavo i spriječiti vas da pokažete svoje omiljene atribute. Evo jednostavnog vodiča kako izmjeriti svoju veličinu;

  • Torzo:   Pređite metrom dijagonalno preko tijela od ramena, preko najpunijeg dijela poprsja, između nogu i natrag do početne tačke.
  • Poprsje:   Dok nosite grudnjak s rukama opuštenim uz tijelo, izmjerite najpotpuniji dio poprsja, držeći metar paralelno s podom.
  • Struk:   Slijedite isprekidanu liniju za mjerenje. Mjerite oko struka, dok ste u donjem rublju, na najužem mjestu. Dodajte koji centimetar za udobnost.
  • Visina:   Stanite bosi s lagano raširenim stopalima i leđima okrenutim prema zidu. Mjerite od poda do vrha glave.

Bitne stavke tijekom kupovine

Kada isprobavate kupaći kostim, obratite pozornost na baš sve. Padaju li naramenice lako? Ako imate veće grudi, razmislite o topu koji ima ugrađen grudnjak sa žicom kako biste bili sigurni da imate dovoljnu potporu za grudi i da vam se naramenice ne urezuju u ramena. Ako imate manje grudi, razmislite o kupaćem kostimu koje vam daje dovoljno mogućnosti za dodavanje podstava ako tako odlučite. Za donji dio provjerite kako vam pristaje oko trbuha i bokova. Urezuje li se negdje ili stvara izbočine koje bi vam bile neugodne? Pobrinite se da kroj oko nogu i pokrivenost stražnjice budu dovoljni za vaše potrebe. Napravite nekoliko čučnjeva i sagnite se kako bi se uvjerili ostaje li sve na mjestu.

4
5

Upotpunite svoj izgled

Nakon što znate kako odabrati kupaće kostime, podignite svoj ljetni look na viši nivo s pravim završnim detaljima. Naravno, birajte komade koji će poslužiti za čitavo ljeto, a ne samo odlazak na plažu. Dobre sandalejapanke ili papuče savršena su opcija za opušten ljetni look jednako za odlazak na plažu kao i na koktel! Ljeto iziskuje lagane komade odjeće pa birajte ono u čemu ćete se osjećati, ali i izgledati dobro! Preplanulost će najbolje doći do izražaja s kratkim hlačama dok su platnena torba za plažu, sunčane naočale i šešir za sunce dodaci s kojima se možete poigrati kako biste upotpunili svoj izgled. Kombinujte i poigrajte se s raznim teksturama, uzorcima i printovima i uživajte u ljetu!

1
3
4
5