Trendovi

Nova godina uvijek donosi osjećaj novog početka i u nama budi potrebu da mi sami, kao i naša svakodnevnica budemo što bolji. Svjesni smo da to ne možemo postići bez aktivnog načina života. Vaša odluka može biti da više šetate, provodite vrijeme u prirodi, isprobate nove treninge i vježbe i još mnogo raznih aktivnosti, koje će uticati da se osjećate bolje, zdravije, ali vas i inspirisati da otvorite prostor u svom garderoberu za nove sportske i modne favorite.

Sportska odjeća, kao nezaobilazni dio opreme svakog sportiste, je svoj početak imala na sportskim terenima. Kroz vrijeme je doživjela brojne transformacije i svoje je mjesto danas osigurala u središtu gradske mode. Renomirane sportske marke kao što su: adidasNikePumaReebok i mnogi drugi u novoj kolekciji za 2023. godinu nude još bolji kvalitet materijala i dizajn koji prati modne trendove. Mnogim inovacijama pomjeraju svoje granice kvaliteta, kako bi opravdali renome najboljih sportskih brendova.

U novim kolekcijama za ovu godinu, sportski brendovi su predstavili komade koje možemo birati za vježbanje, ali i za svakodnevne odjevne kombinacije. Neodoljivi modeli za novu sezonu čine vježbanje lakim, a svakodnevnim komadima odjeće daju moderan i atraktivan izgled. Ističu se modeli koji su visoko funkcionalni i vizuelno veoma privlačni.

adidas Web Boost

Muške patike za slobodno vrijeme

adidas Web Boost su moderne muške patike za slobodno vrijeme koje su inspirirane modelom patika za trčanje. U gornjem dijelu su izrađene od prozračnog materijala koji lijepo obujme stopalo. Imaju tehnologiju Boost u srednjem dijelu đona koja osigurava dinamično ublažavanje i udobnost. Osim toga, omogućuju odličnu potporu. Reflektivni detalji na jeziku nude bolju vidljivost. Gornji dio patika je izrađen od najmanje 50% recikliranih materijala što pomaže pri očuvanju okoline.

adidas Designed for Gameday Full-Zip Jacket

Muška dukserica s kapuljačom i patentnim zatvarače

adidas Designed for Gameday Full-Zip Jacket je muška dukserica s kapuljačom i patentnim zatvaračem koja je primjerena za brojne sportske aktivnosti i slobodno vrijeme. Izrađena je od ugodne mješavine prirodnog i umjetnog recikliranog materijala. Ima kapuljaču i dva džepa.
Oversized dizajn, radnički glam, kapuljače i majice bez rukava

Kolekcije poznatih brendova uspješno kombinuju oversized dizajn u mnogim svojim modelima majica, jakni, pantalona. Komfor i udobnost su doprinjeli da ovaj dizajn bude jednako popularan i ove godine. Nosit će se kombinezoni, cargo pantalone sa brojnim džepovima i suknje opuštenog kroja, a niski pojas ponovo dominira. Odvažnije će svoje „radničke glem komade“ nositi uz moderne i savršeno udobne patike. Kratke suknje koje su veoma aktuelne ove sezone, da bi osigurale prefinjen izgled, najbolje će se kombinovati sa oversized gornjim dijelovima i nezaobilaznim patikama.

Eko etika na najvišem nivou

Mnogim sportskim brendovima je priroda velika inspiraciju za dizajn njihovih proizvoda. I ove godine, priroda kao inspiracija prelazi granice samog dizajna i ističe se kada je odabir materijala u pitanju, gdje je održivost uvijek na prvom mjestu. Sa svakom novom kolekcijom, ciljevi sportskih brendova po pitanju održivosti su sve ambiciozniji. U novim kolekcijama adidas, Nike, Helly Hansen, Jack Wolfskin, The North Face… mnogi proizvodi su izrađeni od 100% recikliranog poliestera i pamuka koji je proizveden na ekološki prihvatljiv način. Na taj način sportski brendovi podižu ekološku svjest i koriste svoj uticaj da daju dobar primjer, na koji se sve načine proizvodnje može više brinuti o našoj planeti i njenoj budućnosti.

Vjerujemo da ćete u bogatoj i raznovrsnoj ponudi odjeće i obuće za sport i slobodno vrijeme, pronaći sve što vam je potrebno da i ove godine budete maksimalno aktivni, zadovoljni i moderni.