Sadržaj

Biciklizam

Dječije sjedalice za bicikl, sve dok su djeca previše mala da bi nam se mogla samostalno pridružiti na biciklističkom putovanju, možemo ih pozvati da nam uljepšaju društvo na biciklu, na posebno napravljenim sjedalicama za njih. Dječija sjedišta su odličan dodatak za biciklizam, zahvaljujući kojima cijela porodica može na izlet biciklom, a možemo ih uključiti i u naše dnevne obaveze. Postoji nekoliko verzija dječijih sjedišta koje, ovisno od dizajna i cjenovnog ranga, omogućavaju različite načine podešavanja i udobnosti. Bez obzira koju odaberete, ne morate brinuti da mališani neće uživati u njoj. Ko bi bio protiv uživanja u mobilnoj fotelji koju pokreće vaša voljena osoba.

Prije izbora dječijih sjedalica provijerite veličinu bicikla na koji ćete je ugraditi, izaberite sjedalicu prema težini djeteta, a ako imate e-bicikl, naći ćete informaciju o proizvodu da li je kompatibilan sa e-bicikli.

Pogledajte ponudu dječijih sjedalica OVDJE.

Polisport WALLABY EVOLUTION DELUXE

Walabi sjedalica nudi izuzetnu funkcionalnost i lakoću korištenja. Sklopiva je i može se vrlo brzo instalirati. To je sjedalica koja se postavlja na zadnjoj strani bicikla (na prtljažniku). Nudi nekoliko pozicija, ali prije svega moguće ju je povlačiti napred-nazad bez ikakvih alata. Pogodna je za djecu težine do 22 kilograma. Nudi pričvršćivanje u pet točaka i udobno podstavljene naramenice.

Polisport JOY FF 29″

Sjedalo za udobno namještanje djeteta, može se postaviti u različite položaje naprijed-nazad, a osim toga je ergonomski oblikovano te omogućava udobno korištenje kacige. Sjedalo omogućava i djelomično prilagođavanje veličini djeteta te je dizajnirano s rastom djeteta na umu. Za sigurno sjedenje je namješten sigurnosni pojas u 3 tačke, a za bolju vidljivost u tami brine velika reflektivna naljepnica.