Sadržaj

Kampovanje

Razmišljate li odvesti djecu na kampovanje? Mnogi ljudi možda misle da je kampovanje s djecom iscrpljujuće. No, kada ga jednom zajedno doživite, vrlo brzo će to postati najbolji način za provođenje odmora i slobodnog vremena kojeg se nećete htjeti odreći.

Svatko ko je ikada bio na kampovanju, zna da je to odličan način okupljanja cijele porodice, upoznavanje prirode, prilika za bezbrižnu igru ​​na otvorenom, poticanje djetetove samostalnosti i sklapanje novih prijateljstava.

Što se tiče kampovanja, kako bi ono bilo što bezbrižnije, zabavnije i nezaboravno, za njega se je potrebno dobro pripremiti. Bez obzira idete li na jezera, rijeke, more ili brda, organizacija je ključna. Stoga u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vašoj djeci kampovanje učiniti još privlačnijim.

Odabir pravog mjesta nije uvijek presudan

Istina je, ukoliko odaberete porodični kamp neće vam ništa nedostajati, jer on obično nudi sve što treba porodici s malom djecom. No, to ne znači da je to jedino mjesto za postavljanje šatora. Za one od vas, koji su odvažniji, možete izabrati kampovanje u brdima, u šumi ili podići šator u vlastitom vrtu.

Važniji od odabira lokacije za bezbrižno i nezaboravno kampovanje je odabir odgovarajuće opreme. Naravno, uz dobru opremu, potrebno je i dobro društvo. Dopustite li svom mališanu da provede noć u vašem vrtu sa svojim prijateljima!? To će za njega sigurno biti veći doživljaj od najboljeg luksuznog kampa gdje vam je sve na raspolaganju.

Odabir opreme prilagodite djeci

Kako bi se djeca ugodno osjećala i u šatoru, pobrinite se za odgovarajuću opremu. Ugodan san osigurajte im madracima na napuhavanje, manjim jastucima i dječijim vrećama za spavanje koje dobro dođu i po toplom vremenu.

Ali budući da je u ovom slučaju “više” uvijek bolje nego “manje”, možete koristiti i dodatnu deku za spavanje. Sebi i djeci kampovanje ćete također olakšati odabirom stolica i stolova po mjeri, a nemojte zaboraviti ni na odgovarajuće dodatke.

Uz zabavne aktivnosti za nezaboravno iskustvo kampovanja

Kampovanje djeci postaje jedinstveno iskustvo tek kada dobiju priliku za razne aktivnosti: upoznavanje životinja, razne kreativne aktivnosti, otkrivanje prirode. No, ako želite izbjeći da kampovanje postane dosadno, morate se malo više pripremiti oko zabavne strane. Potpuna sloboda prirode omogućuje vam da sa svojom djecom radite mnoge stvari, samo je morate iskoristiti. A što možete raditi dok kampujete?

Zanimljive aktivnosti

Idete li na more, jezero ili rijeku, ponesite sa sobom pištolje za prskanje, kako bi se djeca bezbrižno prskala vodom. Igre s loptom i vorteksom također su uvijek popularne. Stoga ponesite sa sobom fudbalske i odbojkaške lopte, a ne zaboravite ni set reketa za badmintonSet kugli za boćanjeigra s lopticama i frizbi može biti zanimljiv nešto mlađoj djeci.

Stvaranje

Priroda je sama po sebi vrlo inspirativna, pa vam ne treba puno da potaknete kreativnu žicu u svom djetetu. Nećete pogriješiti ako sa sobom ponesete razne bojanke, vodene i klasične bojice, flomastere i druge alate za potpuno bezbrižno stvaranje. U prirodi možete skupiti i dosta materijala (češeri, štapići, kamenčići) i izraditi razne figurice i druge proizvode.

Otkrivanje prirode

Kampovanje s djecom je najbolji način poticanja učenja i istraživanja prirode. Ako djecu samo malo ohrabrite, ona će u najvećoj mjeri otkriti najskrivenije kutke prirode. Dodaci koji morate imati uključuju dalekozor, razne setove za otkrivanje i istraživanje na otvorenom, povećalo i još mnogo toga.

Zabava uz logorsku vatru

Najveća čar kampovanja je svakako u tome, što je slobodno vrijeme na otvorenom sve samo ne dosadno. Tako od srušenih grana i oborenih stabala možete napraviti pravi zaklon, ili napraviti pravu zabavu uz logorsku vatru. Paljenje vatre zahtijeva stalni nadzor, ali je to svakako životna vještina koju bi svatko trebao naučiti. Naravno, također je potrebno voditi računa o svim službenim preporukama i uvjetima u prirodi te izbjegavati takve radnje u sušnim razdobljima.

Činjenica je da uz malo pripreme svojoj djeci možete dočarati nezaboravno iskustvo kampovanja. Mnoge aktivnosti na otvorenom više su nego zabavne same po sebi, ali ako dodate malo ohrabrenja, vaša će djeca sigurno stvoriti neke nove i nezaboravne uspomene