Sadržaj

Planinarenje i alpinizam

Dolaskom proljeća priroda je živnula i nabujala, a sve duži i češći boravak u prirodi doprinosi boljem raspoloženju i opštem zdravlju ljudi. Planinarenje postaje omiljena fizička aktivnost svima koji uživaju u novim izazovima stapanja sa prirodom. Svaki novi odlazak na planinarenje je izazov koji treba shavatiti ozbiljno i za njega se pripremiti. Kvalitetna oprema za planinarenje će omogućiti da se osjećate udobno i bezbjedno. Veoma je važan izbor adekvatne obuće za planinarenje, jer ona štiti stopala od mogućih povreda, zamora i žuljeva, pruža podršku i doprinosi da se udobno i komforno osjećate prilikom kretanja na različitim terenima.

Udobna i kvalitetna obuća za planinarenje

Po svom dizajnu i karakteristikama razlikujemo obuću koja je namijenjena za kraća planinarenja i obuću namijenjenu za najzahtjevnije terene i uslove. Za kraće i manje zahtjevne pješačke rute, sasvim su odgovarajuće patike ili cipele poludubokog ili plićeg dizajna, koje su izrađene od različitih kombinacija materijala, sa dodatnom zaštitom za prste i petu.

Đon treba da omogući maksimalno prianjanje na različite površine i da zaštiti od kontakta sa kamenjem i drugim tvrdim i oštrim predmetima. Zbog čega se izrađuje od veoma kvalitetne gume. Đon od Continental gume je garancija kvaliteta i izdržljivosti. Contragrip i Vibram su vrhunske tehnologije izrade đona. One koje omogućavaju odlično prianjanje na različitim površinama, kao i udobnost. Da bi obuća bila suha i komforna i pri najzahtjevnijim vremenskim uslovima, potrebno je da bude vodootporna. Što omogućava Gore Tex membrana. Možete izabrati obuću za planinarenje koja se vezuje klasičnim pertlama ili sa sistemom brzog vezivanja, ali uvijek birajte obuću za broj ili dva veću.

Na tržištu možete naći veliki izbor modela cipela za planinarenje, predlažemo da pogledate odličnu ponudu najpoznatijih brendova, koju smo za vas izdvojili.

Salomon X-RENDER MID GTX su muške svestrane cipele za planinarenje, koje su izrađene od lagane 3D prozračne i elastične mreže i imaju donji dio koji se prilagođava stopalu. Veoma su udobne, zahvaljujući TPU konstrukciji. Contragrip đon omogućava sigurno prianjanje, a Gore Tex membrana da su stopala uvijek suha. Ženski model Salomon X-RENDER MID GTX W u dizajnu sa modernim bojama i linijama izgleda daleko od klasične cipele za planinarenje.

Model Merrell MOAB 3 će vas osvojiti svojim dizajnom u kombinaciji kože i prozračnog tekstila, dok će vam Air Cushion tehnologija ublažiti udarce i pružiti cjelodnevnu udobnost. Vibram guma na đonu odlično prianja na različitim površinama. Merrell MOAB 3 namijenjen je i za žene, koje očekuju udobnost koju im pruža EVA uložak.

Ukoliko tražite laganu i moderno dizajniranu cipelu, sa brzim sistemom vezivanja, onda je adidas TERREX SWIFT R2 GTX pravi izbor za vas. Gore Tex membrana omogućava suha stopala.

McKinley ANNAPURNA AQX su izuzetno izdržljive, ali lagane muške cipele za planinarenje, koje imaju poluduboki dizajn. Aquamax i Ortolite tehnologija doprinosi dobroj cirkulaciji vazduha unutar obuće i čini ih otpornim na vlagu. Model ima posebna ojačanja za petu i prste, za dodatnu zaštitu od povreda. Izdržljivost i udobnost ovog modela su za svaku preporuku.

Pronađite vaš savršen trio uz odgovarajuću obuću za planinarenje, novu stazu koju do sada niste istražili i napunite se dobrom energijom za novi izazov.

Spremni ste da sa osmjehom na licu uživate u osvajanju novih vrhova. Sretno!