Trčanje

Patike sezone za cestovno trčanje. Krajem zime, ljubitelji trčanja se raduju malo blažim vremenskim uvjetima, kako bi na ugodnim vanjskim temperaturama ponovo započeli svoje proljetne treninge trčanja. Ovo je i prilika kada se kuju novi planovi trčanja, postavljaju osobni ciljevi i izazovi. I naravno, kada je potrebno izabrati odgovarajuću opremu za trčanje.

Jedna od prvih prilika kada se možete pokazati u trčanju je tradicionalni Lucky Trail koji je pred vratima, stoga se ne ustručavajte odabrati nove tenisice za trčanje i pregledajte Intersportovu ponudu. Kao i svake godine, i ovog puta ćete naći mnogo noviteta u kategoriji obuće za trčanje na uređenim podlogama, kojima ćete biti oduševljeni.

Nike Air Zoom Pegasus 38

Muške patike za trčanje

Nike Air Zoom Pegasus 38 je nova generacija legendarnih patika za trčanje koje oduševljavaju brojne trkače širom svijeta. Izrađene su od materijala koji lijepo obujme stopalo te mu nudi stabilnost i potporu. Đon osigurava dinamičnu potporu. Donji dio đona omogućava dobro prianjanje na različitim podlogama. Osim toga, odlikuju atraktivnim izgledom.

adidas Ultraboost 22 W

Ženske patike za trčanje

adidas Ultra Boost 22 W su vrhunske ženske patike za trčanje koje odlikuju izuzetno modernom konstrukcijom. Izrađene su od izdržljivog materijala Primeknit+ koje vrlo precizno obujmu stopalo, a istovremeno omogućava slobodu kretanja. Na bočnim dijelovima ima posebnu potporu koja daje dodatnu stabilnost. Sada već poznata tehnologija Boost koja je osnova dinamičnog ublažavanja, a ujedno vraća energiju trkaču, a u novim tenisicama nudi još više pjene. Donji dio đona presvučen je gumom Continental koja osigurava izuzetno prianjanje. Novost u ovim patikama je i sistem adidas LEP za linearno energetsko ubrzanje i odzivniji korak. Pri izradi ovih patika su mislili i na okolinu. Gornji dio patika je izrađen od vrlo snažnom recikliranog materijala Primeblue koji sadrži najmanje 50% reciklirane oceanske plastike Parley.

Hoka One One Arahi 6

Hoka One One Arahi 6 tenisice za trčanje pomiču granice svojom udobnom podrškom. Tome doprinosi nova CMEVA pjena, koja omogućava dobar odziv i udobnost.

Tako da je samo pitanje vremena, kada ćete sa njima oboriti svoje osobne rekorde. Jedinstveni dizajn srednjeg đona Meta Rocker, dizajniran je na maloj razlici između pete i prstiju, tako da sa njima možete očekivati izuzetno brzo i efikasno trčanje.

Asics Gel-Cumulus 23 MK

Muške patike za trčanje

Nove muške patike za trčanje Asics Gel-Cumulus 23 MK omogućavaju da se usredotočite na kilometre koji su pred vama, kada se trudite preteći svoje najbolje vrijeme. To su prave patike za nabiranje kilometara jer osiguravaju udobno i učinkovito trčanje čime ćete opustiti svoje tijelo i um. Obnovljena GEL tehnologija osigurava još mekše zaustavljanje i osjećaj kao da trčite po oblacima. Inovativan FLYTEFOAM materijal u srednjem đonu odgovoran je za manju težinu patika te glatke prijelaze kroz faze trčanja. Gornji dio MONO-SOCK dizajna odlično prianja uz stopalo, garantuje dobru prozračnost i održava stopala suhima i svježima tokom aktivnosti.