Joga

Kada predviđamo modne trendove, obično ne razmišljamo o fitnes odjeći. Ipak, stvari su se promijenile u zadnjih nekoliko godina. Danas se odjeća za fitnes ne nosi samo u teretanama i na kućnim treninzima. Te udobne komade rado nosimo i kada radimo od kuće, idemo na izlet ili se opuštamo. Još više od toga: vodeći modni influenceri sve češće predstavljaju odlične kombinacije uličnog stila koje spajaju elegantne i sportske elemente.

S obzirom da je nova godina već na vidiku, već razmišljamo o novogodišnjim fitnes rezolucijama. Nošenje vrhunski dizajnirane aktivne odjeće ne samo da vam daje motivaciju za vježbanje, već i podiže samopouzdanje.

Stručnjaci iz Intersporta predstavljaju 5 trendova fitnes mode, koji će dominirati ove zime:

Usklađeni kompleti

1

Reebok Lux Distorted ž. helanke

2

reebok Lux Strappy Bra

Ako živite za usklađene setove, sjajne vijesti: ovaj trend ostaje na snazi ​​i u  2022.!  Svijetle boje nas čine sretnijima i to je sada jedino važno. Nježne, pastelne boje posebno dominiraju kod udobnih kombinacija za yogu i opuštanje.  Nova Reebok kolekcija donosi atraktivne printove, te predlaže usklađenost čak i sa vašom ekipom za trening!

Krojevi za siluetu u pokretu

U narednom periodu nastavlja se dominacija helanki visokog struka, te atraktivnih sportskih topova. U centru pažnje je aktivna, sportska figura, koju naglašavaju asimetrija, višestruki pojasevi, bretele, kao i upečatljivi prorezi.

Modeli za muškarce ostaju vijerni klasičnom minimalizmu, a često ističu mišiće i naglašavaju pokrete.  Posebno se ističu modeli američkog brenda Under Armour, koji su cijenjeni zbog vrhunskog kvaliteta i dizajna.

1

U. Armour Foundation

2

U. Armour Wown Graphic Short

3

U.Armour Rival Fleece Hoody

“Body positivity” pokret potakao je priznate brendove da se otvore prema različitim tipovima tjelesne građe. Sada svi možemo pronaći svoju fitnes kombinaciju i pokrenuti se, bez izgovora!

Budite neoprostivo hrabri

1

adidas Aeroknit bra

2

adidas Aeroknit 78T

Najavljen je i novi trend u odjeći za vježbanje za 2022.: Budite neoprostivo hrabri! Ponosite se vašim fitnes aktivnostima i dostignućima, te nosite upečatljive (statement) kombinacije!  Posebno su cijenjene jarke boje, a dizajneri brenda adidas su ove jeseni odabrali jarko crvenu.  Iskažite životni optimizam i ljubav prema kretanju kroz intenzivne, optimistične boje. Fitnes brend Boxeur des Rues je predstavio kolekciju sa hrabrim tipografskim printovima, te upečatljivim krojevima.

1

Boxeur Sport Bra with CTRS

2

Boxeur Sthirt with Prints

3

Boxeur Sublimation Legging

4

Boxeur Hooded Sweatshirt

Održiva moda

1

Energetics Kapaluk helanke

2

Energetics Gigi 4 Sportski top

Intersport se već nekoliko godina uključuje u praćenje ciljeva održivog razvoja na globalnoj razini, koji su temeljeni na brizi o okolišu, ljudima i životinjama. Ekskluzivni brend Energetics svoju fitnes ponudu bazira na recikliranim materijalima i tehnologiji Dry Plus eco, koja vas održava udobno suhima tokom svake sportske aktivnosti.

Fitnes odjeća izvan treninga

Novi stil života pomjerio je granice i promijenio pravila kada je u pitanju ispreplitanje mode i sportskog odijevanja. Uzbudljivo je pratiti promjene koje se dešavaju-pomjeranje granica stilova, ukidanje pravila.  Novi trendovi donijeli su nošenje  sportskog topa i helanki ispod predimenzioniranih kaputa.  Posebno se izdvaja poznati brend Nike, koji već godinama ima veliki uticaj na modu i popularnu kulturu, a njihovi dizajneri diktiraju trendove.

1

Nike Sportswear T-Shirt

2

Nike Icon Clash duks

Na kraju, ostaje vam samo da odaberete svoj fitnes stil i krenete! 

Podijelite svoje kombinacije uz #treningnaspovezuje.