Sadržaj

Trčanje

MERRELL MOAB SPEED

MERRELL MOAB SPEED, lagane su i brze patike, idealne za trčanje, hodanje pa i planinarenje. Težina i osjećaj udobnosti su jednaki kao da nosite patike za trčanje, a pružaju sigurnost kao da ste u cipelama za planinarenje. Za dodatnu stabilnost zaslužna je torzijska ploča Rock Plate u prednjem dijelu đona. Također, u đon je dodata i nova pjena FloatPro, ona pruža više udobnosti na svakom koraku.

Na donji dio đona smještena je Vibram EcoDura guma. Ona nudi izvrsno prianjanje i prilagođena je različitim površinama, a sadrži 30% recikliranog materijala.

Prilikom kupovine možete izabrati i model s GORE-TEX membranom koja će dodatno zaštiti stopala od vlage, a ujedno održavati prozračnost unutrašnjosti patike.

Merrell Moab Speed patike su model između klasičnog planinarskog i ultra laganog modela, one su sve što vam treba da budete brzi na usponu, a stabilni pri spuštanju s brda.

MERRELL AGILITY PEAK 4

MERRELL AGILITY PEAK 4 je patika razvijena za trčanje, ali i hodanje po neravnim terenima. Gornji dio sastoji se od Jaquard (žakard) tekstila koji nozi daje prozračnost i izvrsno prianjanje.

U đon je dodata nova FloatPro pjena, koja pruža više mekoće i udobnosti na svakom koraku, produžuje vijek i smanjuje masu patike. Nova je i torzijska ploča Rock Plate umetnuta ispod prstiju – ona pruža dodatnu stabilnost za siguran korak pri kretanju u prirodi.

Vibram MegaGrip guma na đonu pruža izvrsno prianjanje, sprječava proklizavanje i prilagođava se raznim površinama. FlexConnect tehnologija u prednjem dijelu đona nudi prirodniji osjećaj dodira s tlom po kojem trčimo. Prste od udara u kamenje štiti zaštitna kapa u prednjem dijelu patike.

Potrčite ili zakoračite u šumu u novim MERRELL AGILITY PEAK 4 patikama.