Biciklizam

Brdski biciklizam je sve popularnija sportska aktivnost i ukoliko želite da se oprobate u njoj, neophodno je da se pravilno opremite.

Cjelokupna oprema je vrlo važna, ali na prvo mjesto stavljamo biciklističku kacigu, koja će Vas zaštititi od povreda u slučaju pada.

Uprkos činjenici da je biciklistička kaciga obavezna samo do 18. godine, sve je više stručnjaka koji smatraju da je ona obavezan dio biciklističke opreme, bez obzira na starost.

To posebno važi za sve ljubitelje brdskog biciklizma, gde je zbog zahtjevnog terena vjerovatnoća pada još veća.

Intersport ne zaboravlja na sve one koji se bave ovom aktivnošću i misli na Vašu bezbjednost.

Zbog toga smo Vam pripremili širok izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga koje obezbjeđuju maksimalnu sigurnost.

U nastavku pogledajte naš izbor.

Uvex Flash

Biciklistička kaciga

Uvex Flash je kaciga prikladna za cestovni i brdski biciklizam. Zahvaljujući tehnologiji Inmould osigurava zaštitu glave pri padu, a ujedno je udobna i ne ometa tokom vožnje bicikla. Kaciga je i prozračna, što osigurava čak 20 ventilacijskih kanala u kojima je mrežica protiv insekata.

Uvex Active

Biciklistička kaciga

Biciklistička kaciga Uvex Active je vrlo svestrana, prikladna za bilo koji tip biciklizma unutar ili izvan grada. Odlikuje ju dvostruka inmould tehnologija koja osigurava strukturnu čvrstoću, a opseg se može prilagoditi okretnim dugmićem. IAS 3D 3.0 osigurava izvrsno pristajanje pojedinačnom obliku glave. Kaciga ima 19 ventilacijskih kanala i odvojiv vizir. Ima ugrađenu mrežicu protiv insekata i mogućnost nadogradnje LED svjetiljkom. FAS kajš za bradu ima praktičan sistem za otkopčavanje jednom rukom.

Dinamično dizajnirana kaciga ne samo da stvara lagan i moderan izgled, već takođe pruža i dobru ventilaciju. Ovo osigurava hladnu glavu, maksimalan komfor i puno zabave u dugim vožnjama biciklom.

Uvex Onyx

Ženska biciklistička kaciga

Biciklistička kaciga Uvex Onyx odlično pristaje i prikladna je za manje opsege glave. Odlična je za žene i tinejdžere. Svestrana kaciga je prikladna za ve vrste biciklizma. Ima odvojiv vizir i mogućnost nadogradnje LED trokutom, a i mrežicu protiv insekata. Dobro prozračivanje osigurava 17 ventilacijskih kanala. Kaciga ima FAS kajš za bradu sa sistemom za otkopčavanje jednom rukom. Pomoću IAS 3D 3.0 sistema odlično pristaje glavi te tako osigurava veću sigurnost i udobnost.

Alpina Anzana

Biciklistička kaciga Alpina Anzana će oduševiti sve bicikliste sa svoje tri nijanse boja (crna, ljubičasta i bijela). Alpina Anzana je atraktivna biciklistička kaciga, a istovremeno izuzetno funkcionalna, pružajući najbolji odnos cijene i kvaliteta. Odlikuju je vrhunske tehnologije kompanije Alpina, koje čine ovu kacigu izuzetno udobnom i sigurnom.

Spoljni omotač kacige je izrađen od polikarbonatne ploče i termički je povezan sa unutrašnjim omotačem koji je izrađen od polistirena i zajedno pružaju još veću sigurnost. Ovo obezbjeđuje izuzetnu čvrstoću i stabilnost kacige, čineći je najboljom zaštitom glave u slučaju pada. Uprkos robusnosti, ona je izuzetno lagana.

Biciklistička kaciga Alpina Anzana će se oblikovati prema vašoj glavi. Tome pomaže visokokvalitetni sistem Run Ergo Plus, koji omogućava lako podešavanje i prianjanje tokom vožnje. Dodatnu udobnost pružaju prednji vezir i otvori za ventilaciju, sa zaštitom od insekata.

Za svoje avanture na biciklu odaberite najkvalitetnije biciklističke kacige

Kao što smo već rekli, biciklistička kaciga je vrlo važan dio opreme ili čak obavezna ako želimo da izbjegnemo ozbiljne posljedice padova.

Naravno, prilikom izbora je važno da pronađete dovoljno kvalitetnu kacigu koja će savršeno odgovarati Vašoj glavi.

Stoga Vas pozivamo da u našoj ponudi pogledate izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga sa najboljim odnosom cijene i kvaliteta, a u to će se uvjeriti i najzahtjevniji zaljubljenici u  ovu aktivnost.