Kampovanje

Pravo je vrijeme za piknik; šta sve ponjeti sa sobom …

Pravo je vrijeme za piknik. Pred nama je sezona lijepog i toplog vremena, i mnogi se ljudi već raduju prvoj prilici za organizaciju piknika. Ovo je sve popularniji način druženja u kućnim vrtovima, vikendima ili u prirodi.

Pravo je vrijeme za piknik; šta sve ponijeti sa sobom? Nakon što odaberete prikladno mjesto i provjerite vremensku prognozu, vrijeme je da se pobrinete za svu opremu koja će piknik učiniti savršenim. I koju opremu ne biste trebali zaboraviti, kako bi piknik zaista bio onakav kakav treba biti?

Torbe za piknik za lakše nošenje hrane, i svih ostalih potrepština za piknik

Nakon odabira mjesta za piknik, trebati će vam prikladna torba u koju možete spremiti sve svoje potrepštine. Važno je odabrati dovoljno veliku, u koju ćete moći sve pravilno pospremiti.

Postoje posebne torbe za piknik koje omogućuju uredno spremanje osnovnog seta pribora za 4 osobe. Obično imaju posebne mehanizme za pouzdano čuvanje tanjira, čaša, kašika i viljuški. Istodobno, tu je središnji prostor u kojem možete pohraniti sve ostale potrepštine, kao i nekvarljivu hranu.

Kakvu torbu za piknik ćete odaberati, ovisi i o samoj lokaciji piknika. Ako je negdje duboko u šumi, pobrinite se da je praktična i lagana za nošenje – najprikladniji za takve situacije je ruksak za piknik. Ako imate puno hrane, različita rješenja na točkovima posebno su dobrodošla ili se možete odlučiti za košaru za piknik.

Rashladne torbe osiguravaju hladna pića i čuvaju hranu

Danas nema piknika bez ukusne i raznolike hrane. Ako je hrana lako kvarljiva, onda je rashladna torba sastavni dio opreme za piknik. Pomoću nje možete rashladiti i pića, koja su važno osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Torbe za hlađenje međusobno se razlikuju uglavnom po veličini i materijalima od kojih su izrađene. Uz to, morate obratiti pažnju na to da su praktične za nošenje, i naravno da nisu preteške. Stoga rashladne torbe obično imaju podesive naramenice dizajnirane da olakšavaju nošenje.

Naravno, sadržaj rashladne torbe ostati će hladan, samo ako se pobrinite da imate odgovarajući rashladni uložak. Prije upotrebe mora se nalaziti u zamrzivaču, jer je to jedini način održavanja primjereno niske temperature. Stoga je još važnije da prilikom odabira najprikladnije rashladne torbe, obratite pažnju i na podatak koliko dugo zadržava unutrašnjost na hladnom.

Kuhalo je dobrodošao dio svakog piknika

Istina je, da se većina hrane priprema unaprijed za piknik, ali kuhalo također može biti dobrodošao dio svakog piknika. Čak i ako ga koristite samo za kuhanje kafe, isplati se ponijeti ga kamo god krenuli.

Savremeno dizajnirani mini štednjaci izuzetno su praktični, što znači da su lagani i jednostavni za nošenje. Na njih se vrlo jednostavno mogu ugraditi ulošci s plinom, što znači da vas štednjak nikada neće iznevjeriti.

Pribor za piknik trebao bi biti izrađen od trajnih materijala

Bez pravog pribora za jelo ne možemo zamisliti piknik, pogotovo ako ga ne želite provesti samo uz sendviče. Stoga će vam trebati kvalitetan set pribora za jelo, tanjire i čaše. Kao dodatak, tu je definitivno nož, veća posuda i dodatne šoljice.

Pri odabiru posuđa presudno je da je izrađeno od trajnih materijala. Logično je da sa sobom nećete ponijeti najnovije kristalne čaše, koje se mogu slomiti. Umjesto toga odaberite posuđe izrađeno od aluminija ili nehrđajućeg čelika ili plastike, koje je na biološkoj osnovi i ne sadrži BPA. Važno je da se posuđe lako čisti, po mogućnosti u mašini za suđe.

Ako ne planirate izlet na mjestu posebno osmišljenom za piknike, trebat će vam posebna podloga. Njegova je glavna svrha staviti na njega sve što ste ponijeli sa sobom.

Također, takva podloga mora biti dovoljno velika, da se nađe mjesta za vas i druge goste. Za još veću udobnost možete odabrati i samonapuhavajuće madrace, koji su također jednostavni za upotrebu i izuzetno jednostavni za nošenje.

Podloga za piknik najbolja je zaštita vaše odjeće, kako se ne biste zaprljali kad sjedite na podu, a ujedno vas štiti od moguće vlage. Stoga su neke podloge s jedne strane izrađene od vodonepropusnog materijala, ili su u potpunosti presvučene aluminijskim premazom. To omogućuje brže sušenje i lakše čišćenje u situacijama kada je pod mokar i prljav.

S kvalitetnom piknik opremom za savršenu atmosferu!

Opuštena atmosfera najvažniji je korak u organizaciji savršenog piknika. Ako koristite kvalitetnu opremu dostupnu u našoj ponudi, zasigurno ćete pripremiti najbolji piknik za svoju porodicu, prijatelje i poznanike.