Sadržaj

Planinarenje i alpinizam

Brend McKinley predstavlja izvor zabave za rekreativce širom svijeta više od trideset godina. Ove godine pojavljuje se sa novim zaštitnim znakom, a pored toga proširuje svoje aktivnosti na skije, skijaške cipele i opremu. Uz sve ove inovacije, ostaje čvrsto posvećen svojoj osnovnoj misiji – proizvodnji kvalitetne sportske opreme po fer cijenama koja je takođe ekološki prihvatljiva.

Pravi ljubitelji prirode nisu samo izviđači. To su ljudi čelične volje koji se ne plaše vjetra, hladnoće i dugih putovanja u nepoznato. Na putu im je potrebna oprema u koju imaju povjerenja. Imajući ovo na umu, brend McKinley osnovan je 1983. godine. Izbor njegovog imena nije slučajnost, već naprotiv – sadrži izdašnu dozu simbolike. McKinley, koji mještani zovu Denali, najviši je vrh Severne Amerike sa 6.168 metara. Uzdiže se visoko iznad Aljaske i simbol je netaknute divljine, najljepše i istovremeno najokrutnije što majka priroda nudi. U zagrljaj pušta samo najbolje, najsmjelije i najrazboritije. Ne usuđuju svi tamo da se zapute, već naprotiv samo oni najodlučniji i najspremniji. To zavisi samo od vas samih i vaše volje, kao i od odgovarajuće opreme.

Priroda je lijepa i fascinantna, čak i kada se manifestuje u svom najneprijateljskom obliku. Kada se zaista morate suočiti sa njom da biste uopšte spoznali njenu suštinu i razumjeli kako funkcioniše. McKinley proizvodi su dizajnirani za sve ovo. Naravno da svima prija sunce, ali čak ni vjetar, kiša, snijeg, hladnoća ne smetaju onima koji se opredjele za ovaj brend … Bez njih ne bi bilo inspiracije, a bez inspiracije ne bi bilo ni McKinley-a.

Mckinley ulazi u svijet skijanja

Za zimu 2020/2021, asortiman proizvoda McKinley značajno se proširio. Odjeći, šatorima, ruksacima i mnogim drugim dijelovima opreme za pješačenje sada se pridružuju skije,skijaške cipele,kacige,štapovi i mnogi drugi komadi ski opreme u kojima možete uživati na bijelim padinama. Skije sa logotipom McKinley proizvedene su u Sloveniji i pružaju svestranost, moderan dizajn, a prije svega se mogu naći u bilo kojim snježnim uslovima. Proizvodi za ljepši pol dizajnirani su sa posebnom pažnjom. Ženska kolekcija McKinley Safine kombinuje proizvode koji su u svakom pogledu prilagođeni anatomiji ženskog tijela, pored toga što su dizajnirani u ženstvenijim linijama i detaljima koji će pirpadnice ljepšeg pola sigurno uočiti.

Ekološki osvješten

Ako ste nazvani po jednom od najdivljijih vrhova na našoj planeti, imate odnos s poštovanjem prema životnoj sredini čvrsto ukorenjenoj u vašim genima. I McKinley ima taj genetski kod. Svake godine u kolekcijama postoji nekoliko proizvoda koji su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala i tehnologija. Brend se takođe razlikuje sa organizacione tačke gledišta po izrazito održivom pristupu svom radu. Ne samo da se brinu o najčistijoj mogućoj proizvodnji, oni se brinu i o razgradnji proizvoda, a prije svega su izuzetno aktivni u pronalaženju novih tehnoloških rješenja koja pomažu u smanjenju emisije ugljenika.

Za tri decenije postojanja brenda McKinley formirala se vrlo raznolika paleta proizvoda, među kojima ih možemo označiti pridjevom legendarni. Ako razmislimo o tome koliko su priča napisali, koliko zadovoljstva proizveli, koliko nezaboravnih trenutaka omogućili … Ne morate se penjati na planinu McKinley da biste uživali u prirodi. Dovoljno su niža brda, ali šume i ski staze.