Trčanje

Trčanje ne prestaje kad se nakupe oblaci. Čak ni kad zahladi, ni kad se spusti magla, ni kad pada snijeg, svako godišnje doba nosi svoje čari – vrijeme je lijepo i kad nije sunčano! Uz dobru odjeću i obuću uživat ćete bojama krošanja, mirisu lišća na stazi i svježini jesenje kiše. Predstavljamo 10 patika koje su dorasle svakom izazovu, vaš je zadatak samo da odolite zavodničkom šaputanju kauča i dekice. (Poslije trčanja će biti još ugodniji ?)

Adidas Terrex Agravic Tr Gtx

Staza je mokra? Pada kiša? Pa što onda? Ova verzija poznatog modela Agravic štitit će vaša stopala i na mokrim, blatnim i skliskim stazama kroz šumu. Gornji je dio izrađen od mrežastog materijala, laganog, ali vrlo izdržljivog i otpornog na grebanje. Na izloženim je mjestima dvostruko ojačan, kako bi zaštitio vaše stopalo od udaraca i materijala sa staze, a u njega je ugrađena i prozračna, ali vodonepropusna GORE-TEX membrana. Kvalitetne vezice, koje ćete lako i brzo učvrstiti, te ergonomski dizajniran jezik drže nogu čvrsto na mjestu, čak i na zahtjevnim terenima, gdje neravnine predstavljaju poseban izazov za  stabilnost stopala.
Đon je izrađen od već poznate i dokazano učinkovite Adidasove EVA pjene, koja je meka i elastična pa će ublažiti grube udarce o svaku vrstu tla.  Za dizajn i materijal donjeg dijela đona pobrinuo se Continetal s tehnologijom Traxion, pa je kombinacija kvalitetne gume i optimalnog razmještaja čepova ono što drži vaša stopala čvrsto na zemlji…ili nekoj drugoj vrsti trena. Tvrd, ali fleksibilan đon ne boji se skliskog kamenja i korijenja –  već od prvog časa primijetit ćete karakterističan „ljepljiv“ osjećaj koji ulijeva povjerenje. Svoju izdržljivost đon će pokazati i dokazati i na tvrđim i zahtjevnijim podlogama.

Jedina loša vijest je da više nemate izgovora za odgađanje treninga, Agravic je spreman na sve!

Adidas Terrex Two Gtx

Nema stajanja ni uz Terrex Two! Još jedan model koji će vas natjerati kroz šumu i po kiši, magli i jutarnjoj rosi, kroz lokve i kaljuže, Terrex Two nudi siguran korak i tamo gdje biste mu se najmanje usudili nadati. Gornji dio, elegantan, ali obogaćen svijetlim detaljima koji poboljšavaju vidljivost, izrađen je od prozračnog i fleksibilnog mrežastog materijala ojačanog na posebno izloženim mjestima, kako bi vaši prsti i rubovi stopala bili zaštićeni. Prozračna  GORE-TEX  membrana će i u vrlo mokrim uvjetima spriječiti ulazak vode. U odnosu na prethodnika, prednji dio je kod ovog modela proširen, da bi vašim prstima bilo udobno i nakon dužeg trčanja. Sistem vezivanja vrlo je jednostavan, ali učinkovit, pa ćete bez muke savršeno učvrstiti patiku.
U đonu nalazimo noviji Adidasov materijal, Lightstrike. Prvotno osmišljen za košarkaške patike, ističe se svojom lakoćom (lakši je od Boosta) i izvrsnim odzivom na terenu. Donji dio đona, s potpisom Continentala, posebno je dizajnirana mješavina gume, kako bi patike dobro držale i u mokrim uvjetima, pa vas ne mora plašiti ni vlažan kamen, ni korijenje. Čepovi su poprilično razmaknuti kako se na potplatu ne bi nakupljalo blato ili mokro lišće.
Terrex Two će izdržati vaš ritam i na dugim stazama, dajte im priliku!

Asics Gel-Sonoma 5 GTX

Muške trail patike

Asics Gel-Sonoma 5 GTX je izdržljiva muška trail patika koja se odlično ponaša na neravnim terenima i nudi udobnost, zaštitu i sigurnost tokom šetnje, planinarenja i trail trčanja. Srednji đon od materijala AmpliFoam zajedno s tehnologijom Gel ublažavanja u području pete te odstranjivim Maxlite uloškom nudi obilje ublažavanja, zaštite i udobnosti. U području pete integriran, udoban i čvrst uložak za petu dobro prianja uz stražnji dio stopala i sprječava neželjeno izvijanje. Specifičan, izdržljiv trail đon osigurava potrebno prianjanje na neravnim podlogama, a prozračan gornji dio brine za optimalno prozračivanje. Dodatnu funkcionalnost patici daje GoreTex membrana koja štiti stopala od nepovoljnih vremenskih faktora. S nizom prokušanih ASICS tehnnologija, savremenim izgledom i niskom težinom, Gel-Sonoma 5 GTX nudi odličan omjer kvalitete i cijene.

Nike Pegasus Trail 2

Pegasus vam nudi krila za let, ali i meko i sigurno slijetanje!

Vrlo elegantne vanjštine i čistih linija, ovaj model biste na prvi pogled svrstati  među cestovne patike. Iako ga mirno možete nositi i na cesti, jer mu je đon izrađen od nove React pjene koja nudi mekoću i responzivnost,  Pegasus Trail 2 ima i zube:  čepovi na donjem dijelu gumenog đona su raspoređeni tako da na peti i prstima grip bude najbolji – na jačim uzbrdicama i nizbrdicama upravo ova karakteristika je najbitnija. U ovome đonu uopšte nema Zoom Air komore niti zaštitne pločice, ali je zato sloj React pjene vrlo izdašan, pa se ne morate bojati da ćete na grubom terenu ozlijediti stopalo.
Gornji je dio izrađen od prozračnog , glatkog mrežastog materijala koji odbija vodu. Na prednjem dijelu, koji je proširen kako bi prsti imali više mjesta, nalazi se gumeno ojačanje koje ih štiti od udaraca.  Vaš će zglob nježno obujmiti meke  „gamaše“ koje  će spriječiti da vam u patike upadaju kamenčići i mrvice sa staze, a obuvanje će vam olakšati traka na petnom dijelu. Jezik, izrađen od istog mekog materijala, zašiven je za gornji dio, da se ne bi previše pomicao tokom trčanja.  Srednji dio patike je čvrst i osigurava vaš korak  i pri prelascima s jedne vrste terena na drugu. Upravo je to najbolja strana ovih patika: svestranost.

Salomon Speedcross 5 Gtx

Ako tražite prikladno oružje za pokoravanje staza u prirodi – našli ste ga. Čistih linija i glatkog gornjeg dijela, odmah Speedcross odmah daje na znanje da se radi o vrlo kvalitetnoj, robusnoj patici koja doista može smrviti svaku prepreku. Gornji dio je minimalistički uredan, čvrst i precizno oblikovan, kako bi vam nakon zatezanja Quicklace vezica pružio udobnost i stabilnost. Nova GORE-TEX konstrukcija odbija vodu i blato, a prednji dio je osobito ojačan kako biste i na najgrubljim stazama bili sigurni. Stražnji dio je mekan iznutra, ali vrlo čvrst izvana, te nešto viši nego kod prethodnog modela te bolje štiti Ahilovu tetivu.

Za amortizaciju udaraca brine se integrirani, izvana gotovo neprimjetan đon: iako je namijenjena normalnom obliku stopala, Speedcross je meka, ali vrlo stabilna patika.

Donji dio đona je redizajniran i u usporedbi s prethodnim modelom lako je uočiti drukčiji oblik i raspored čepova: veći su, ali rjeđe raspoređeni, što rezultira još boljim držanjem terena i manjim nakupljanjem materijala na đonu. I sam je materijal, Contagrip TA, malo drukčiji, te ostavlja „ljepljiv“ utisak i svoje će kvalitete najbolje pokazati na blatnom i mokrom terenu ili mekom snijegu. Usprkos tome što će se Speedcross pristojno ponašati i na asfaltu – šteta je materijal ovakve kvalitete ostaviti na cesti.