Trčanje

Kvalitetne  i odgovarajuće patike glavni su preduslov za trčanje. Ukoliko ste početnik, posavjetujte se sa našim osobljem, koje će vam pomoći pri izboru patika koji će odgovarati vašim stopalima, tehnici, dužinama i lokacijama vašeg trčanja. Ukoliko ste već iskusan trkač, sigurno znate kada je vrijeme za kupovinu novih patika.

Uz mnoštvo trkačkih događaja, jesen je vrhunac sezone trčanja, a za mnoge trkače to je najljepše doba godine. Umjerene atmosferske temperature između 10 i 20 ° C idealne su za trčanje, pa se i svi neredovni trkači bave ovim sportskim aktivnostima.

Jesen je i vrijeme kada glavni proizvođači patika za trčanje predstavljaju svoje inovacije na policama specijaliziranih trgovina. Svojim vjernim trkačima nude dodatnu udobnost na različitim terenima i u različitim uslovima.

Asics

Vjerovatno nema trkača koji ne poznaje brend Asics , poznat po vrhunskim patikama za trčanje. Poznat je po svojoj tehnološkoj sofisticiranosti i kvalitetu. Sa svojom već legendarnom tehnologijom jastuka zadovoljava mnoge potrebe i želje mnogih trkača, bilo da su rekreativci ili profesionalci.

Brend Asics predstavlja patiku za trčanje Asics GEL – CUMULUS 22 MK kao glavnu novinu jesenjeg dijela sezone, koja u svojoj 22. verziji predstavlja brojne novitete i tehnologije.

Ovo će impresionirati i trkače i trkače, tako da su vam na raspolaganju i muški i ženski modeli ovih patika.

Ženski dio trkačke zajednice će zasigurno impresionirati živahni i moderni dizajn ženskog modela Asics GEL – CUMULUS 22 MK W. Izrađen od posebno tkanog materijala koji nudi izuzetno prijanjanje i prozračivanje stopala. Trkači će također svoju pažnju usmjeriti na posebnu i naprednu tehnologiju FlyteFoam. Zbog toga ženski model Asics GEL – CULUMU 22 MK u kombinaciji s već testiranom GEL tehnologijom nudi izvrsno ublažavanje, udobnost i prirodan korak u trčanju.

Asics GEL – CUMULUS 22 MK patikedostupne su isključivo u Intersport trgovinama i u internet trgovini.

MIZUNO

Patike za trčanje brenda Mizuno oduvijek su se smatrale izuzetno kvalitetnim i najbolji su izbor za sve one trkače koji žele samo najbolje. Stoga nije neobično da su se i oni ove jeseni pobrinuli za novitete u svojoj ponudi.

Mizuno Wave Rider 24 je već 24. izvedba legendarne patike za trčanje s poboljšanim Enerzy materijalom u donjem dijelu patike. Prednost ovog materijala je to da je patika udobnija, lakša i daje veću povratnu energiju. Patika je brza, vrlo reaktivna i ima dobru potporu te ublažavanje. Prikladna je i za velike udaljenosti. U srednji đon je ugrađena pjena U4iCX koja osigurava još bolje ublažavanje, veću udobnost i bolju reaktivnost. Poboljšana kontrola prijelaza peta-prsti i fleksibilnost u prednjem dijelu patike. Đon je izrađen od X10 karbonske gume koja osigurava dobro prianjanje na različitim podlogama.

Mizuno Wave Sky je najudobniji neutralni model za trčanje Mizuno s naglaskom na ublažavanju. Patika ima ugrađen poseban FoamWave sloj koji osigurava još više mekoće i udobnosti. Novost je pjena XPoP u srednjem đonu koja zajedno s pjenom U4iCX i U4ic omogućava vrhunsko ublažavanje i reaktivnost te neizmjernu udobnost na svakom koraku. Gornji dio patike je izrađen od dvoslojnog tekstila AeroHug. Donji dio je elastičan i nudi dobro prianjanje, a gornji je manje elastičan, sprječava rastezanje i djeluje kao stabilizator. Prikladna je i za teže trkače zahvaljujući stabilnosti koju joj daje novi valoviti sloj. Poboljšan prijelaz stopala s pete na prste. Đon je izrađen od X10 karbonske gume koja osigurava dobro prianjanje na različitim podlogama.

NIKE

Poznati brend Nike uvijek je težilo savršenstvu i kontinuiranom razvoju tehnologije patika za trčanje. Stoga im nije neobično pohvaliti se kako mnogi maratonci najbolje postižu svoje rezultate u njihovim patikama. To, međutim, ne znači da rekreativci nisu dobro zbrinuti. Upravo suprotno! Ove jeseni su nam još jednom ponudili svoju novost u Nike patikama za trčanje AIR ZOOM PEGASUS 37.

Ženski model Nike WMNS AIR ZOOM PEGASUS 37 privući će zaljubljenice u trčanje svojim modernim dizajnom i atraktivnim izgledom u intenzivno roza boji. Međutim, sigurni smo da će ih impresionirati ne samo vanjskim izgledom, već i mnogim drugim karakteristikama koje su identične onima kod muškog modela Nike AIR ZOOM PEGASUS 37.

Ne bismo smjeli zanemariti i Air Zoom amortizaciju koja pruža izvrsnu reakciju i udobnost, a uz to je sve na ovoj cipeli prilagođeno najefikasnijem trčanju s brzim promjenama ritma i brzine.

SALOMON

Salomon je jedan od najpriznatijih brendova sportske odjeće i opreme, ali što se tiče obuće, jedan je od najsvestranijih proizvođača patika za trčanje. U njihovoj ponudi pronaći ćete najkvalitetnije patike za trčanje za sve vrste terena i različito obučene trkače.

Za nadolazeću jesen dostupan je ženski i muški model patike za trčanje Salomon XA Pro 3D V8 GTX, koji je posebno dizajniran za trkače staze i šetnju ili trčanje u netaknutoj prirodi. Njegov Contragrip đon pruža optimalno prianjanje na svim terenima, a posebna 3D šasija nudi izvrsnu potporu i stabilnost.

Sa Salomon XA Pro 3D V8 GTX patikama za trčanje trkači će moći preći kilometre čak i u najnepovoljnijim vremenskim uslovima, jer imaju zračnu i vodoodbojnu Gore Tex membranu.

adidas

Adidas je njemačka sportska marka poznata po izuzetnoj kvaliteti i trajnosti. Adidasove patike omogućavaju lakše, efikasnije trčanje, a zadovoljstvo trkača je još veće. Stoga nije rijetkost da je ovaj brend jedan od najpopularnijih među ljubiteljima trčanja.

adidas Supernova W su moderne patike za trčanje. Gornji dio je izrađen od materijala koji lijepo obujme stopalo i nudi mu potporu. Đon izrađen od pjene Boost nudi dinamično ublažavanje s povratkom energije. Donji dio đona je izrađen od gume koja osigurava dobro prianjanje.

Gdje su najbolje patike za trčanje? U Intersportu!

Kupovina patika za trčanje je važan dio ovog sporta. Ne želimo kupiti “mačka u vreći” u ovom slučaju. Stoga, pregledajte ponudu Intersportovih inovacija u trčanju koje vam nude najpoznatiji brendovi, a koje će trčanje učiniti još ugodnijim u periodu jesen-zima 2020..