Zimski sportovi

Skijanje je definitivno jedan od onih sportova u kojima oprema igra presudnu ulogu. Odabir pravih skija može odlučno povećati uživanje na bijelim padinama. Naravno, to vrijedi i za ženske skije, na koje većina proizvođača posebno obraća pažnju. Za pripadnice nježnijeg spola, dizajniraju proizvode za koje takozvani ženski princip igra važnu ulogu. To se ogleda kroz dizajn, geometriju i naravno kroz oblik i dizajn skija.

Ženske skije su lakše, a vezovi pomaknuti malo naprijed. Ovi faktori čine skije upravljivijima i lakšim za manevriranje. Osim toga, proizvođači se uveliko bave snižavanjem same težine, i u tu svrhu konstruiraju nove materijale. Neke ženske skije doslovno dosežu „težinu pera“, dok su neke naravno, uvijek su u skladu s najnovijim modnim trendovima u pogledu dizajna i grafike, kako bi  sve skijašice mogle zračiti svojim ličnim stilom na bijelim obzorima.

Elan Imagine Power Shift

Elan Imagine Power Shift skija u osnovi je dizajnirana za rekreativno skijanje s prijateljima. Međutim, kada želite više brzine i smjelije zavoje, ona se doslovno probudi i zaživi. Prikladna kako za duge, tako i za kratke zavoje. Powershell tehnologija od karbonskih vlakana zadržava nisku težinu, te u kombinaciji s tehnologijom Amphibio Truline pruža izvrsne performanse na uređenim skijalištima.

Head Absolut Joy

Za univerzalne ženske skije bi bilo teško odabrati bolje ime od „Absolute Joy“. U stvari, ove skije pružaju potpuno zadovoljstvo rekreativnim skijašicama na bijelim padinama. Omogućuju jednostavno rukovanje, okretnost i izvedbu dugih i kratkih zavoja. Zbog dizajna i implementacije Grafena, odlikuje ih izuzetno mala težina i elegancija.

Fischer My Trinity

Fischer My Trinity su skije koje oduševljavaju rekreativne skijaše svojom lakoćom, što im omogućava učinkovito kretanje po uređenom terenu. Skije se odlično ponašaju na mekim i pomalo tvrdim terenima. Dizajnirane su u klasičnoj sendvič konstrukciji. Air Tec tehnologija, pomaže u smanjivanju težine, to čini skije fleksibilnijima, što nadalje olakšava izvođenje dugih ili kratkih zavoja.

Salomon S/Max W X7 Ti

Salomon je kod S/Max W X7 Ti skija prije svega razmišljao o sofisticiranijim skijašicama, koje žele savršen kontakt sa podlogom, dobro prianjanje rubova i lako upravljanje. Skije S / Max W X7 izvrsno se ponašaju na uređenim stazama, dok njihov Carve Rocker pruža udobnost čak i kad snježni uvjeti više nisu optimalni. Skije karakteriziraju izuzetno precizni ulasci u zavoje, ali istovremeno je, zahvaljujući uzdignutom repu, lakše izaći iz zavoja i povezati se u novi zavoj.