Sadržaj

Trendovi

Na pitanje šta je SUP, većina će vjerovatno pomisliti na pticu. Ali kada je riječ o sportu, pod pojmom SUP ili ‘stand up paddling’ ne krije se nešto bjeloglavo, već zabavno. SUP-anje dolazi s Havaja, a potječe od polinezijskih ribara koji su od davnina veslali i lovili ribu  na sličnim daskama. Da su znali da će njihov izum danas biti hit na svakoj plaži svijeta, sigurno bi pali sa daske! 🙂

Veslanje na dasci svjetlosnom brzinom postaje jedan od  sportova današnjice koji se najbrže razvijaju i stiču veliku popularnost. Ovog ljeta obavezno isprobajte ovu zabavnu i korisnu sportsku aktivnost!

Veslanje na dasci aktivira sve mišiće, a istovremeno zahtjeva i koncentraciju kako biste uspjeli doći do cilja. Veslanje u prirodi te na površini mora, rijeka i jezera omogućava svakome da se opusti. Također, euforija surfanja na valovima potiče stvaranje endorfina, hormona zaslužnih za osjećaj sreće.

U plićaku se može razgledati i morsko dno, razgledati ribe i ostala morska stvorenja, pa čak i skidati kilograme. Na dasci možete raditi sklekove, trbušnjake, fitnes trening. Može se raditi i yoga. SUP daska Firefly ISUP 300 je odlična za početnike i njihove prve avanture na vodi. Napuhavajući SUP je kao stvoren za prve avanture u ovom sportu,  izuzetno je jednostavan za korištenje i transport.

Firefly ISUP 300 odličan je za početnike i iskusne veslače! U setu dobijate kajak dasku, torbu za nošenje, aluminijsko veslo, elastičnu traku za nogu i praktičnu opremu za popravak. Kupovinom ćete biti u potpunosti opremljeni za prve avanture na vodi. Probajte Firefly SUP već ovog ljeta!