Sadržaj

Fitnes

Sprave za vježbanje omogućavaju brojne vježbe s tegovima i vlastitom težinom, koje pomažu jačanju specifičnih grupa mišića.

Sprave za vježbanje zapravo su zaštitni znak fitnessa. Riječ je o spravama koje su namijenjene za trening snage i jačanje točno određenih mišićnih skupina. Osmišljene su vrlo promišljeno jer uzimaju u obzir sve glavne zakone fizike, što u praksi znači da zglobovi i kosti prilikom vježbanja nisu izloženi prevelikim silama i pritiscima.

Određene sprave osmišljene su za vježbanje s tegovima, a na nekima možete vježbati s vlastitom tjelesnom težinom. Vjerojatno je najkompliciranija klasična sprava za vježbanje (npr. Energetics Multi Gym 10) s vlastitim tegovima koje prilikom izvođenja pojedinih vježbi podižete pomoću posebnih poluga. Klasiku fitness vježbanja također čine najrazličitije klupe na kojima možete vježbati s tegovima ili vlastitom tjelesnom težinom.

Nekoliko osnovnih činjenica

Kada vježbate na spravama, važno je da pravilno izvodite vježbu. Preporučljivo je konsultirati se sa stručnjakom prije početka vježbe;

Prilikom odabira sprave,  morate obratiti pažnju na njihovu izradu. Samo sprave izrađene od visokokvalitetnih materijala osiguravaju stabilnost, čvrstoću i dug životni vijek;

važno je da su sprave izrađene prema uputama proizvođača. To osigurava njihovu čvrstoću i stabilnost;

– Pri prijenosnim spravama potrebno je češće provjeravati vijke. Oni moraju uvijek biti dobro zategnuti i pričvršćeni.

ZA KOGA

– za anaerobnu vježbu i trening snage;

za jačanje specifičnih mišićnih skupina;

– izvrsna sprava za pripremu na nadolazeću sezonu skijanja;

Energetics Multi Gym 10 Intersport preporučuje

Multi Gym 10 je sprava za vježbanje koja će vam pomoći da vaš fitness studio podignete na viši nivo. Možete je sastaviti u samo dva sata, a onda možete zaroniti u svijet fitnessa u najoriginalnijem obliku, bez ikakvih rezervi. Multi Gym 10 pruža mnogobrojne vježbe za gornji dio tijela, koje vam može pomoći u jačanju specifičnih mišićnih skupina. Sjedište i leđni dio su podstavljeni sa pjenom debljine 30 mm, koja osigurava udobniji trening. Multi Gym 10 je pogodan za korisnike težine do 115 kilograma.

Energetics Power Tower 30

Power Tower kućna je fitness sprava koja na jednom mjestu omogućuje izvođenje više različitih vježbi s vlastitom težinom. Njezina je prednost i u tome što ne zauzima mnogo prostora. Omogućuje izvođenje vježbi za jačanje mišića prsnog koša, ramenog obruča, ruku i trbuha.

Energetics UB 10

Neizostavan sastavni dio svakog fitness studija. Omogućuje klasičan rad s utezima u ležećem i sjedećem položaju jer njezin prilagodljiv naslon omogućuje čak pet različitih nagiba. Osim toga izvrsna je i za različite vježbe s vlastitom težinom. Dobra karakteristika fitness klupe UB 10 jest i njezina mogućnost sklapanja, a osim toga, vježbanje na njoj udobno je jer je postavljena po cijeloj površini. Pogodna je za korisnike težine do 115 kilograma.

Energetics Multi Trainer 10

Multi Trainer 10  prilagodljiva klupa za vježbanje s tegovima na kojoj je moguće izvoditi osam različitih vježbi. Vježbanje je na toj spravi efikasno i udobno jer je postavljena po cijeloj površini. Nudi pet različitih položaja pomoću kojih se moguće vrlo detaljno posvetiti vježbanju određenih mišićnih grupa.

Energetics A Bench 10

A Bench 10  su zapravo dvije fitness klupe u jednoj. Može se upotrebljavati kao klupa s nagibom na kojoj se mogu izvoditi mnogobrojne vježbe za trbušne mišiće. A može biti i potpuno klasična klupa na kojoj se mogu izvoditi mnogobrojne vježbe kod kojih možete upotrebljavati i ostala priručna fitness pomagala. Klupa je potpuno sklopiva i zauzima relativno malo prostora. Njezina ukupna nosivost iznosi 150 kilograma.