Trčanje

Aktivni praznici na moru (plaža je život)

Ljetni  praznici na moru, su vrijeme koje svi željno čekamo tokom cijele godine. Tamo se odmaramo, punimo baterije i skupljamo energiju za sljedeće radne podhvate. Sigurno nam odgovara nekoliko dana bezbrižnog izležavanja na plaži. Ipak, nakon nekog vremena, većina ljudi također poželi nešto više aktivnosti i dinamike. I na moru, definitivno imamo mnogo mogućnosti za to. Dobro društvo, prijatelji, porodica i društveno-sportske aktivnosti. Što još može biti ugodnije ili zabavnije?

Igre loptom

Sport, koji je možda najbliži plaži, je odbojka na pijesku. Ova dinamična igra, koja se može igrati u raznim kombinacijama, izvrsna je rekreacija na plaži. Isto vrijedi i za fudbal na plaži. Ako želite držati reket u rukama, bez obzira na vjetar, odgovarati će vam partija badmintona. Također je  u vodi moguće igrati poseban oblik odbojke, naravno kao i vaterpolo,te razne druge igre s loptom, koje možete kreirati sami.

Na morskoj površini

Naravno, more je poput magneta, koji privlači velikom snagom. Svi žele otploviti daleko na otvoreno more, odakle postoji sasvim drugačiji pogled na obalu. Možete se otisnuti čamcem, kajakom ili kanuom. U posljednje vrijeme, izuzetno je popularno veslanje na nogama, koje nazivamo supanje. Ovo je izvrsna rekreacija koja oblikuje cijelo tijelo, a također se možete brzo kretati na površini mora, te tako putovati i po nekoliko kilometara. Ipak, oni koji vole ostati blizu obale, uživat će u zapljuskivanju morskih valova dok se izležavaju na jastuku na napuhavanje.

Aktivni praznici na moru (plaža je život)

Pod vodom

Posjetitelje avanturističke prirode, kao i djecu, najviše očarava podvodni svijet. Nose se peraje i maske, te se kreće u istraživanje podvodnih »događaja«. Veliko plavetnilo je prekrasan svijet, u kojem vladaju neka druga pravila igre. Ako ih poštujete, lijepe scene će se prikazivati pred vašim očima. Otkrit ćete koliko je raznolik i očaravajuć podvodni svijet, možda prevladali strah od nepoznatog, ili mislima otplovili negdje daleko. Najmlađi će zasigurno biti ponosni na svoj morski ulov.

Društvene igre

Isto tako, na plaži se možete igrati sa svojim najmlađima. Možete im dati frisbee, ili se igrati s loptom. Također im možete pomoći graditi pješčane dvorce, kako bi razvijali bujnost njihove mašte. Na taj način možete dodatno učvrstiti vezu sa svojom djecom i njihovim prijateljima. Na pješčanim plažama, nastaju uspomene koje se stvaraju za cijeli

Trening

Boravak uz more je također izuzetno stimulativan i povećava motivaciju. Zato je vrlo dobro priuštiti sebi trening na plaži. Nekoliko vježbi prilikom izlaska ili zalaska sunca, sigurno će imati veliki uticaj na vaše emocije. Moguće je da ćete tek na moru početi sa sistemskim treningom, koji će postati sastavni dio vaše lične rutine i higijene, čak i nakon vraćanja u vašu svakodnevnicu.

Meditacija

Mnogi će htjeti, da nekoliko sati ukradu samo za sebe. Svakako ćete se priuštiti bosonogo trčanje na pješčanoj plaži, ili nekoliko kilometara duž staze koja prolazi uz obalu. Svakako odgovara i seansa joge, koja je, prilikom udisanja morskog zraka, još učinkovitija. Baš kao trčanje, i joga je, na svoj način, izvrsna meditacija.

Morski užitci će svakako imati  opuštajući učinak na vaše raspoloženje i energiju. Prije svega, dnevni problemi će se činiti tako daleko. Zato ih trebate priuštiti što je moguće više, što je moguće češće …