Trendovi

Pregledajte sportsku obuću u Intersport web trgovini. Zamislite, koliko različitih modela. U stvari, tamo se nalazi sve što se u datom trenutku nudi u sportskoj industriji. Adidas, Asics, Mizuno, Nike, Pro Touch, Salomon i još više. Zapravo, čini se da ste u raju, jer je sve svjetlucavo od različitih nijansi boja, oblika, linija … Ali u sljedećem trenutku prođe vas misao, kako u ovom oceanu, naći one koje će odgovarati vašoj nozi (neutralni, pronatori, supinatori), načinu korištenja (trčanje po asfaltu, trčanje po stazi, natjecanja, trening) i, posljednje, ali ne manje važno, ukusu. Nažalost, pravilo je, što je veći izbor to je teže.

Najbrže će naći patike  oni koji odlučuju samo o funkciji. Ako se usredotočimo samo na patike za trčanje, izabrati ćemo samo one koje odgovaraju našem stilu trčanja i podloge, koju najčešće koriste. Stvari postaju malo složenije u trenutku kada su u odabir uključene i kombinacije boja. Isto vrijedi i za odabir fudbalske obuće, dostupne u varijantama za prirodnu i umjetnu travu, te dvoranu. Pored toga imamo klasične niske modele, i modele opremljene čarapama, za bolju podporu gležnja.  Isto tako obuća za fitness ima svoje specifičnosti, koje odgovaraju različitim načinima treninga. Slično bismo mogli tvrditi i za obuću, za većinu drugih sportova.

“Shoe selector” ili izbornik za patike je koristan alat koji će vam pomoći pri odabiru

Ali postoje i nove, vrlo dobre vijesti. Na web stranici Intersporta postoji poseban alat koji pomaže pri izboru sportske obuće. Shoe selector je vaš pomoćnik pri odabiru obuće, koji će vas u nekoliko koraka odvesti do sportskih patika koje odgovaraju vašm stopalu, i vašem izboru sportskih aktivnosti. Novitet će biti posebno koristan prilikom kupovine na webu, ali i ako kupujete u jednoj od maloprodajnih trgovina, budući da ćete imati popis svojih favorita prije nego što posjetite trgovinu, pa će vam izbor biti lakši i brži.

Alat za odabir patika za fudbal, trčanje i fitness

Ovaj alat pomaže vam pri izboru patika za fudbal, trčanje i fitness. Bez obzira na kategoriju koju odaberete, morat ćete odgovoriti na nekoliko jednostavnih pitanja, a na kraju vas čeka suženi , ali dovoljno opsežan izbor. Naravno, zadnja riječ je vaša, jer se među ponuđenim patikama morate odlučiti o robnoj marki, modelu i naravno boji.