Trčanje

Ne dopustite da vas hladnoća ili mrak sprječavaju u onome u čemu uživate! Jutarnje trčanje prije zore ili maglovito večernje trčanje može biti sigurno i zabavno uz pravu odjeću i opremu.

Trkači trče – to je ono što ih čini trkačima. Ima onaj mali glas u vama koji šapuće, čak i kad ste umorni: nastavite. Kao vodeći trgovac na malo za trčanje, INTERSPORT to razumije. Znamo da vaša volja i volja za izvođenje ne prestaju samo zato što živa padne ili sunce zalazi. Hladno i tamno predstavljaju posebne izazove trkačima. Međutim, pravo odijelo osigurava da trčanje ostaje sigurna i ugodna aktivnost, čak i kada su vanjski uslovi manji od optimalnog.

Držite svoju jezgru toplu

Oblačenje za hladnoću može uključivati malo balansiranja. Trik? Obucite se dovoljno toplo da zadržite udobnost, ali nemojte pretjerati. Uostalom, trkači stvaraju vlastitu toplinu! Preporučujemo helanke za trčanje i toplu jaknu u kojima ćete se moći lagano kretati. Za zimske staze, potražite odjeću od funkcionalnih materijala koji su vodoodbojni ili vodootporni. Rukavice na rukavima i rubu također drže vjetar i vaše se tijelo grije.

Pokrijte ekstremitete

Što je s izloženim područjima poput ušiju, vrata i ruku? Znamo da na njima osjećate hladnoću, nakon što se jezgra zagrije. Predlažemo da ih pokrijete stvarima koji će ih održavati suhima  čak i dok se znojite. INTERSPORT nudi različite šešire, marame i rukavice a sve je posebno dizajnirano za trkače koji žele otjerati  vlagu i znoj. Prave čarape također su ključne. Par vunenih  čarapa za trčanje čini puno da bi noge bile tople bez žrtvovanja udobnosti.

Budi siguran

Dnevne obaveze često zahtijevaju od trkača da odrade svoju udaljenost prije zore ili poslije mraka. Međutim, ako trčite u mraku, važno je povećati svoju vidljivost vozačima. Predlažemo da nosite komad svijetle odjeće od reflektirajućeg materijala. Osim toga, nosite naglavnu lampu tako da možete vidjeti i da vas mogu lakše uočiti.

Budi osiguran

Ruksak za trčanje je odličan način da držite ključeve, ID, ili čak telefon, na sigurnom. Dodatni bonus: Možete jednostavno nositi bilo šta drugo što vam je potrebno za vaše trčanje . Ako je glasna muzika vaša motivacija, koristite samo jednu slušalicu ili smanjite glasnoću tako da uvijek znate za svoju okolinu.

Drugim riječima, nema potrebe da objesite svoje patike za trčanje samo zato što je zima došla ili nema sunca. S nekoliko prilagodbi možete sigurno trčati po hladnoći i po mraku.