Sadržaj

Zimski sportovi

Crveno-bijele oduševljavaju takmičare i rekreativce.

Oni će sigurno biti oduševljeni skijama s oznakom XT koja u ovom slučaju znači „cross turn“ i predstavlja savršenu mješavinu slalomskih i veleslalomskih skija. 
Skije iz serije Redster XT odlikuju se svestranim karakteristikama koje omogućava posebna geometrija skija s različitim dužinama radijusa. Kombinacija različitih radijusa omogućava izuzetnu razigranost, okretnost i pritom održava skije mirnima u dugim zavojima. Zahvaljujući visokokvalitetnom središtu s drvenom jezgrom (Power Woodcore) skije izuzetno su dinamične i brzo reaguju. Drvena jezgra također pridonosi stabilnosti skija i ublažavanju vibracija.
Konstrukcija skija omogućava savršen prenos energije i precizno upravljanje zavojima u svim uslovima. Skije su opremljene ulošcima od titanija koji osiguravaju izvrsnu torzijsku stabilnost i apsorpciju vibracija. Kombinacija Camber i Rocker oblika osigurava izvrsno prianjanje rubnika i jednostavan ulazak u zavoj.
Ljubitelji skijanja razveselit će skije iz serije Cloud. Riječ je o izuzetno kvalitetnim skijama koje su namijenjene za skijašice koje od skija zahtijevaju beskompromisnu učinkovitost, a istovremeno žele i lijep izgled. Zahvaljujući laganom materijalu, Piste Rockeru i posebnom V-shape obliku, skije linije Cloud izuzetno su vodljive svestrane skije koje osim toga nude i beskompromisnu prilagodljivost i odaziv.